Як вибрати сонцезахисний засіб і правильно ним користуватися

Косметолог розповіла, які засоби врятують від сонячних опіків.

Поділитися:

Як без шкоди для здоров'я підтримувати себе в формі під час вагітностіІрина Медвєдєва, постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний», розповіла про три типи сонячних променей та порадила косметику, яка вбереже шкіру від опіків.

Неважливо, яку форму сонцезахисного засобу ви виберете: крем чи спрей. Головне – рівномірно нанести його на шкіру. Також у складі мають міститись фільтри UVB (захист від сонячних опіків) і UVA (захист від старіння шкіри).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть молодість шкіри

Захист від опіків - найпростіша функція сонцезахисних кремів. Важливіше те, що вони запобігають старінню та зменшують ризик появи злоякісних пухлин.

ЯК ВИБРАТИ ЗАСІБ ВІД СОНЦЯ

На кожній упаковці сонцезахисного засобі є надпис SPF – він означає рівень захисту від сонця. Для кожного типу шкіри необхідний обсяг захисту. Для більшості українок підходять засоби із захистом SPF 30-50.

Сучасна естетична медицина передбачає використання сонцезахисних засобів протягом цілого року, тому вони входять до складу помад, пудр і тональних кремів, – зауважила косметолог.

ЯК ДОВГО ЗАХИЩАЄ СОНЦЕЗАХИСНИЙ ЗАСІБ

Сонцезахисний крем чи спрей треба наносити за півгодини до виходу на сонце, щоб він встиг увібратися в шкіру.

Чим більший обсяг SPF у косметичному засобі, тим довше ви можете перебувати на сонці.

Косметлог описала формулу, за якою вираховується тривалість захисту від сонця.

10 (за 10 хвилин перебування на сонці шкіра почервоніє)*20 (об’єм SPF)=кількість хвилин, які можна провести на сонці. Якщо ж ви активно рухаєтеся в цей час, поділіть отриманий результат на два, – каже експерт.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як боротися зі зморшками за допомогою косметичних засобів.