"На початку я дуже хотіла хлопчика, але вірю в свої сни", — Наталя Островська про перші етапи вагітності (інтерв'ю)

Наталя Островська розповіла, як протікає її вагітність первістком.

Нарикінці червня ведуча Єдиного марафону новин, журналістка 1+1 Наталя Островська повідомила про вагітність. В ексклюзивному інтерв'ю сайту 1+1 майбутня мама поділилася подробицями першої вагітності та розповіла, про кого більше мріє — хлопчика чи дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча 1+1 Наталя Островська розкрила термін вагітності та зізналася, чому приховувала свій стан

Вітаємо із першою вагітністю! Як почуваєтеся? Як настрій?

Настрій чудовий, зростаємо потроху. Я намагаюся зараз менше концентруватися на негативних подіях. Все добре, наскільки це можливо в нинішніх умовах.

Враховуючи вашу професійну діяльність, як ви абстрагуєтеся від новин і негативних думок? Що у вас викликає усмішку та допомагає відпочити?

Насправді я спокійна, коли працюю. Я не можу випадати з інформаційного поля, тому коли вдома, теж вмикаю новини. Я постійно маю бути в новинах, тому що ми ведемо аналітичні студії, пишемо питання. Якщо я абстрагуюся повністю від новин, я ж буду знецінюватись як професіонал. Я просто навчилася сприймати все спокійно.

Підтримка друзів, колег, прогулянки на вулиці або відпочинок за містом, біля басейну чи річки — все це допомагає залишатися в позитивному настрої.

Особливо природа надихає та надає сил. Крім того, я почала удосконалювати англійську, тому два рази на тиждень у мене онлайн заняття.

Для вас та вашого чоловіка це довгоочікувана вагітність. Але ви не одразу поділилися із шанувальниками радісною новиною. Чому приховували свій стан?

Перші місяці були загрози переривання вагітності. В той час було не до афішування. Лікарі кажуть, що війна суттєво вплинула на здоров'я жінок. Стрес, переривання сну через повітряні тривоги, військові події — все це впливає на наш стан. І в мене були певні проблеми на ранніх термінах. Я хотіла дочекатися, аби все стало добре.

Ви зараз на 23 тижні вагітності. Як для вас пройшли перші етапи, з якими труднощами зіштовхнулися за цей час?

Зараз я іноді забуваю, що вагітна, тому що все чудово. У перші півтора місяці я ходила на спортивні тренування. Було менше навантаження, але я вела абсолютно звичний спосіб життя. Так вже наприкінці другого місяця я відчула, що мені стає гірше, сил все менше і менше. Спочатку в мене виникла сонливість, потім додалися ще деякі симптоми. 

З усього періоду найскладнішими були два тижні, коли мені було настільки зле, що я не могла навіть встати з ліжка.

Також це відобразилося на харчуванні. Я їла хліб, макарони, воду і печиво "Марія". Навіть коли нас запрошували зі Святославом Гринчуком в Охматдит підтримати діточок, я везла печиво, цукерки на випадок, якщо мені стане зле. Але насправді я очікувала гіршого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі пацієнти Охматдиту на кілька годин стали журналістами: урок мрій разом з зірками ТСН Наталею Островською та Святославом Гринчуком

Як зараз харчуєтеся? Чи є спеціальна дієта або заборонені продукти?

Перші місяці я абсолютно не набирала ваги, що бентежило лікарів. Вони казали, що має бути певна норма. Списали це на токсикоз. Потім вже лікарка-дієтологиня прописала мені харчування, щоб дитина отримувала необхідні речовини для розвитку. Я намагаюся дотримуватися цієї дієти, але не сказала б, що в харчуванні щось особливо змінилося. Я не любила м'ясо до вагітності, але зараз його потрібно вживати. Зараз сезон фруктів. Тут треба себе контролювати. Виявилося, що черешня може давати зайві кілограми. Я не набирала вагу, а потім за місяць набрала 5 кілограмів. І лікарка на прийомі каже: "Їсте черешню? Багато? Давайте зупинятись". 

Особлива любов в мене з'явилася до томатів. Я ніколи так не любила помідори, як зараз. Щовечора в мене салатик з помідорів — це просто мастхев.

Ви довго мріяли про дитину. Кого більше хочете – хлопчика чи дівчинку?

Цікава історія. На початку я дуже хотіла хлопчика, але я вірю в свої сни. Десь в перші місяці мені наснилася дівчинка. Я чітко пам'ятаю її обличчя, зачіску, як вона виглядає. Років 6 їй було, вона стояла зі мною. Я так прокинулася і думаю: напевно, це знак, можливо, буде дівчинка.

Чи придумали вже імʼя ? Чи сходитеся ідеями з чоловіком?

З чоловічим ім'ям в нас було вже все вирішено. Ми обрали ім'я Лео ще до початку Великої війни. Нам дуже воно сподобалося. З жіночим ім'ям у нас не було жодних здогадок, варіантів. Вже відбулося гендер паті. Я попросила деяких родичів та друзів, які були на святі, зробити ставку на хлопчика і дівчинку та написати ім'я. І от одна моя подруга написала дуже класне жіноче ім'я. Мені воно дуже сподобалося. Тепер у нас є обидва варіанти. Поки не буду його називати. Я все ж хочу дочекатися моменту, коли я побачу дитинку. Тоді я на 100% вирішу. Хочу написати ще список хоча б з п'яти імен. Коли побачу маля, точно зрозумію, яке найбільше підходить.

Больше новостей