"На початку я дуже хотіла хлопчика, але вірю в свої сни", — Наталя Островська про перші етапи вагітності (інтерв'ю)

Наталя Островська про першу вагітність в умовах війни — інтерв'ю

Наталя Островська розповіла, як протікає її вагітність первістком.

Поделиться:

Нарикінці червня ведуча Єдиного марафону новин, журналістка 1+1 Наталя Островська повідомила про вагітність. В ексклюзивному інтерв'ю сайту 1+1 майбутня мама поділилася подробицями першої вагітності та розповіла, про кого більше мріє — хлопчика чи дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча 1+1 Наталя Островська розкрила термін вагітності та зізналася, чому приховувала свій стан

Вітаємо із першою вагітністю! Як почуваєтеся? Як настрій?

Настрій чудовий, зростаємо потроху. Я намагаюся зараз менше концентруватися на негативних подіях. Все добре, наскільки це можливо в нинішніх умовах.

Враховуючи вашу професійну діяльність, як ви абстрагуєтеся від новин і негативних думок? Що у вас викликає усмішку та допомагає відпочити?

Насправді я спокійна, коли працюю. Я не можу випадати з інформаційного поля, тому коли вдома, теж вмикаю новини. Я постійно маю бути в новинах, тому що ми ведемо аналітичні студії, пишемо питання. Якщо я абстрагуюся повністю від новин, я ж буду знецінюватись як професіонал. Я просто навчилася сприймати все спокійно.

Підтримка друзів, колег, прогулянки на вулиці або відпочинок за містом, біля басейну чи річки — все це допомагає залишатися в позитивному настрої.

Особливо природа надихає та надає сил. Крім того, я почала удосконалювати англійську, тому два рази на тиждень у мене онлайн заняття.

Наталя Островська

Для вас та вашого чоловіка це довгоочікувана вагітність. Але ви не одразу поділилися із шанувальниками радісною новиною. Чому приховували свій стан?

Перші місяці були загрози переривання вагітності. В той час було не до афішування. Лікарі кажуть, що війна суттєво вплинула на здоров'я жінок. Стрес, переривання сну через повітряні тривоги, військові події — все це впливає на наш стан. І в мене були певні проблеми на ранніх термінах. Я хотіла дочекатися, аби все стало добре.

Ви зараз на 23 тижні вагітності. Як для вас пройшли перші етапи, з якими труднощами зіштовхнулися за цей час?

Зараз я іноді забуваю, що вагітна, тому що все чудово. У перші півтора місяці я ходила на спортивні тренування. Було менше навантаження, але я вела абсолютно звичний спосіб життя. Так вже наприкінці другого місяця я відчула, що мені стає гірше, сил все менше і менше. Спочатку в мене виникла сонливість, потім додалися ще деякі симптоми. 

З усього періоду найскладнішими були два тижні, коли мені було настільки зле, що я не могла навіть встати з ліжка.

Також це відобразилося на харчуванні. Я їла хліб, макарони, воду і печиво "Марія". Навіть коли нас запрошували зі Святославом Гринчуком в Охматдит підтримати діточок, я везла печиво, цукерки на випадок, якщо мені стане зле. Але насправді я очікувала гіршого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленькі пацієнти Охматдиту на кілька годин стали журналістами: урок мрій разом з зірками ТСН Наталею Островською та Святославом Гринчуком

Як зараз харчуєтеся? Чи є спеціальна дієта або заборонені продукти?

Перші місяці я абсолютно не набирала ваги, що бентежило лікарів. Вони казали, що має бути певна норма. Списали це на токсикоз. Потім вже лікарка-дієтологиня прописала мені харчування, щоб дитина отримувала необхідні речовини для розвитку. Я намагаюся дотримуватися цієї дієти, але не сказала б, що в харчуванні щось особливо змінилося. Я не любила м'ясо до вагітності, але зараз його потрібно вживати. Зараз сезон фруктів. Тут треба себе контролювати. Виявилося, що черешня може давати зайві кілограми. Я не набирала вагу, а потім за місяць набрала 5 кілограмів. І лікарка на прийомі каже: "Їсте черешню? Багато? Давайте зупинятись". 

Особлива любов в мене з'явилася до томатів. Я ніколи так не любила помідори, як зараз. Щовечора в мене салатик з помідорів — це просто мастхев.

Наталя Островська вагітна фото

Ви довго мріяли про дитину. Кого більше хочете – хлопчика чи дівчинку?

Цікава історія. На початку я дуже хотіла хлопчика, але я вірю в свої сни. Десь в перші місяці мені наснилася дівчинка. Я чітко пам'ятаю її обличчя, зачіску, як вона виглядає. Років 6 їй було, вона стояла зі мною. Я так прокинулася і думаю: напевно, це знак, можливо, буде дівчинка.

Чи придумали вже імʼя ? Чи сходитеся ідеями з чоловіком?

З чоловічим ім'ям в нас було вже все вирішено. Ми обрали ім'я Лео ще до початку Великої війни. Нам дуже воно сподобалося. З жіночим ім'ям у нас не було жодних здогадок, варіантів. Вже відбулося гендер паті. Я попросила деяких родичів та друзів, які були на святі, зробити ставку на хлопчика і дівчинку та написати ім'я. І от одна моя подруга написала дуже класне жіноче ім'я. Мені воно дуже сподобалося. Тепер у нас є обидва варіанти. Поки не буду його називати. Я все ж хочу дочекатися моменту, коли я побачу дитинку. Тоді я на 100% вирішу. Хочу написати ще список хоча б з п'яти імен. Коли побачу маля, точно зрозумію, яке найбільше підходить.

Наталя Островська з чоловіком

Новости по теме