Перша учасниця команди Вакарчука Брія Блессінг: "Думаю, Святослав сказав мені неправду".

Американка Брія Блессінг впевнена, що її наставник зможе навчити її усьому

На минулому ефірі "Голосу країни" американка Брія Блессінг підкорила глядачів проникливим виконанням української пісні "Я піду в далекі гори". До іноземки, яка уже 16 років живе в Україні, повернулися одразу два зіркових тренери Сергій Лазарєв і Святослав Вакарчук. Однак Брія вирішила співати під опікою "океанівця" і цього сезону стала першою учасницею у його команді. Про причину такого вибору, а також про можливу зміну громадянства героїня розповіла в інтерв'ю нашому сайту.

- Бріє, ви здивували своїм талантом у четвертому сезоні "Голосу країни". Чому тільки зараз ви наважилися змінити своє життя?

- (сміється) Якщо чесно, я не планувала. Я не прагнула стати відомою. Це не моя життєва ціль. Просто багато моїх друзів хотіли, аби я пішла на кастинг "Голосу країни". Я тривалий час відмовлялася, але потім повірила, що переді мною відчиняться потрібні двері і я мушу піти через них.

- Ви – американка. Чому ви прийшли на проект саме з українською піснею?

- Незважаючи на те, що паспорт у мене американський, я живу в Україні половину свого життя. Тому в душі й серці вважаю себе, хоча б наполовину, але українкою. Я не хотіла виступати в цьому проекті як американка. Мовляв, привіт, я зі Штатів, знаю тамтешні пісні. Ні. Так я могла зробити в Америці, а це - Україна. Навіть назва шоу відповідна. Тут шукають національні голоси.

- Ви говорите, що в душі – українка. Чи не плануєте ви змінити громадянство?

- Думала. Вже дуже серйозно думала. В душі хочеться, але я розумію, що це буде велика-велика зміна у моєму житті. Однак є одне важливе але. Мої бабусі й дідусі живуть в Америці. І, якщо, не дай Боже, з ними щось станеться, з іншим громадянством я не зможу швидко до них поїхати. І це єдине, що мене стримує.

- Як не крути, помітно, що ви спілкуєтеся й співаєте з американським акцентом. Вас не лякало, що зіркові тренери через це не повернуться до вас? Адже такій учасниці буде значно складніше добирати репертуар.

- Мене так мучить мій акцент! Я стараюся говорити, як українка, але щось ніяк не виходить. Це була одна з причин, через які я раніше відмовлялася брати участь у "Голосі країни". Боялася, що люди мене не сприймуть.

- Святослав Вакарчук і Сергій Лазарєв повернулися до вас на останніх секундах виступу. Що ви відчували, коли доспівали майже до кінця й все ще бачили перед собою спини?

- Через те, що тренери сиділи в повернутих кріслах, на початку виступу я взагалі про них не думала. Я співала до зали, до людей, намагалася через прожектори побачити їхні очі. А коли вже завершувала, то почала згадувати, що переді мною тренери. І вони не повернулися. Я почала трохи переживати, але сказала собі: "Бріє, зараз не час, треба доспівати, забудь про них, співай не для суддів, а для глядачів". Я зрозуміла: якщо мене ніхто не обере, то нічого страшного не станеться. Але все одно я навмисне затягнула останню ноту, щоби продовжити виступ бодай на секунду. І нарешті вони повернулися! (сміється)

- Вакарчук зізнався, що нічому новому (принаймні у вокальному плані) вас не навчить. Чому ви все ж погодилися стати частиною його команди?

- Я не хочу сказати, що він збрехав, бо він гарна людина (сміється), але я зрозуміла, що це неправда. Він дуже досвідчений і геніальний чоловік у творчому плані. Я була впевнена, що він зможе мене багато чому навчити.

Перший виступ Брії на сцені "Голосу країни. Перезавантаження" можна переглянути тут:

Больше новостей