Шахраї намагаються нажитися на благодійному проекті Дмитра Комарова

Дізнайтесь, як шахраї прагнуть скористатися популярністю ведучого Світ навиворіт.

Три роки тому відомий український телеведучий та мандрівник Дмитро Комаров започаткував благодійний проект для порятунку важкохворих дітей  #ЧашкаКофе, завдяки якому вдається зібрати мільйони гривень. Такі величезні збори не могли не привернути увагу шахраїв, які почали атакувати акаунти зірки. Журналісти програми Гроші на каналі 1+1 поспілкувалися з Дмитром та його помічницею, відомою благодійнецею Оленою Семилет, й дізнались, як шахраї намагаються скористатися популярністю ведучого Світ навиворіт.

Щодня в мережі з’являється по три фейкових сторінки Комарова, де аферисти дублюють пости ведучого про допомогу тяжкохворим діткам, але з однією різницею – замість справжніх реквізитів додають свій номер картки, аби ввести в оману небайдужих українців. Іноді шахраї розміщують ці самі історії на особистих сторінках. Одного з таких журналісти програми Гроші піймали на гарячому.

Команді відомого мандрівника доводиться постійно відслідковувати появу таких сторінок та постів в соцмережах та блокувати їх. Часто за цим слідують погрози з боку аферистів.

Дмитро Комаров закликає бути уважними, ретельно перевіряти реквізити перед здійсненням благодійного внеску та довіряти даним лише з перевірених першоджерел. Так, достовірну інформація щодо проекту #ЧашкаКофе можна знайти на офіційних сторінках Дмитра Комарова в соціальних мережах Facebook та Instagram.

Детальніше про можливі афери на благодійності та методи боротьби з ними дивіться у сюжеті програми Гроші за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав сторінки своєї першої книги

Больше новостей