Топ-5 фильмов от осенней депрессии

Найкращі кінострічки, які гарантовано подарують чудовий настрій.

Дощі, холод та туман восени аж ніяк не сприяють гарному настрою. Хочеться читати Бродського і думати про вічне. Але осінь за вікном ─ це ще не привід вішати носа. Якщо життя заграло у мінорному ритмі, ловіть підбірку найдушевніших фільмів, які неодмінно повернуть гарний настрій та натхнення.

1. «Солодкий листопад»

 

Відмінна гра зіркового дуету Кіану Рівза та Шарліз Терон не залишить нікого байдужим. 

Фільм набагато глибший, ніж просто історія кохання. У щоденній рутині трудоголік Нельсон геть забув, що таке любити, насолоджуватися і бути щасливим. У Сари є мета ─ «вилікувати» Нельсона і йому подібних. Вона змушує його прокинутися, згадати давно забуті відчуття і розмалювати життя всіма барвами веселки. Ніяких зобов'язань і залежності ─ лише приємне проведення часу. Їй знадобиться всього місяць, щоб змінити його життя назавжди. Нельсон закохується у Сару, навіть не підозрюючи, чому вона ні з ким не зближається.

2. «Крадійка книжок»

Історія розгортається у Німеччині напередодні Другої світової війни. Маленька Лізель переїжджає до прийомних батьків у Мюнхен, які її навчать читати. Книжки захоплюють її і згодом стають життєвою необхідністю. Тоді вона починає їх викрадати. Вони ─ її спосіб зрозуміти світ навколо ─ чому відбувається антисемітський рух, приниження і голод, та які цілі переслідують фашисти. Це фільм про врятовані життя, втрачені можливості і людяність, якої так не вистачає в умовах війни.

3. «З любов'ю, Розі»

Говорячи словами Л. Костенко «несказане лишилось несказанним» ─ історія про те, як через страх і дурість можна втратити найцінніше - кохання, дружбу і підтримку. Шкільні товариші Розі та Алекс ніколи не виходили за рамки дружніх стосунків і будували грандіозні плани про університетське майбутнє. Та вагітність Розі від найпопулярнішого хлопця у школі внесла свої корективи. Герої дорослішають, але особисте життя у жодного з них не складалося. У пошуках кохання, вони вперто ігнорували підказки долі, а щастя завжди було поруч - на відстані одного листа. 

4. «Останній москаль»

Московський мажор Валера тікає від російських бандитів до свого рідного дядька на Західну Україну. Гуцули зустріли його не вкрай привітно, а дядько й зовсім відцурався через чвари з батьком хлопця. Приїхавши Валера навіть не підозрював, що полюбить українські Карпати і не проміняє їх на сіру Москву. То що ж змусить москалика пустити коріння на Гуцульщині, та чи приймуть його аборигену у свою дружню общину ─ відповіді на ці та інші питання шукайте у найгостросюжетнішому українському серіалі.

5. «Друзі»

Вічно можна дивитися на три речі: вогонь, воду і «Друзів». Це серіал, що вже став класикою для багатьох поколінь.Шестеро друзів живуть у Нью-Йорку і намагаються вирішити супутні проблеми: невдачі у коханні, непорозуміння з батьками, відсутність роботи. Але незважаючи на всі сумні та курйозні обставини, вони зуміли зберегти свою дружбу, а незгоди здаються не такими вже й страшними, коли поруч найрідніші люди.

До речі, у лютому 2016 відбудеться прем'єра фільму-продовження легендарного серіалу.

Тож не гайте дарма часу, заварюйте чай, кутайтеся в обіймах коханих 

Дивіться також іноземні фільми, які знімали в Україні.

 

Больше новостей