Олександр Кущ, експерт програми «Сніданок з 1+1» порадив, як правильно споживати черемшу, щоб зміцнити імунну систему організму.
Черемша (або дика цибуля) – це багаторічна травяниста рослина із роду цибулевих. У природі черемша росте в лісі і охороняється Червоною книгою України. Збирання черемші карається штрафом.
Легально придбати пучок черемши можна у господарок, які навчилися вирощувати дику цибулю у себе на городі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкорисніші весняні овочі: Які продукти подарують сили та енергію.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧЕРЕМШІ
Черемша має фітонцидні властивості і за рівнем макро- та мікро-елементів обганяє часник у чотири рази.
Дика цибуля допоможе при атеросклерозі та вірусних і распіраторних захворюваннях.
Зовні листки черемши нагадують конвалії, які є отруйними, тому збір черемши є не лише незаконним, а й небезпечним, – наголошує дієтолог.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть молодість шкіри.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧЕРЕМШУ
Не варто за один раз вживати більше 15 листків черемші, - радить експерт.
КОМУ НЕ МОЖНА ВЖИВАТИ ЧЕРЕМШУ
Категорично не можна їсти черемшу людям, що страждають від язви, гострих запальних процесів шлунково-кишечного тракту та захворюванням нирок. Також не рекомендується вживати вагітним та хворим на епілепсію.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про корисні властивості імбиру.