Чем грозит безглютеновая диета

В чем заключаются особенности продуктов без глютена.

У світі набирає популярності безглютенова дієта, однак мало хто дізнається про її особливості та чи несе вона принаймні якусь користь. Програма «Сніданок з 1+1» розповіла про вражаючі результати американських досліджень впливу безглютенової дієти на організм.

Глютен – це група запасаючих білків, які містяться в злаках (зернах) пшениці, жита, вівса та відповідно всіх продуктах, що з них виготовляються.

Потрапляючи у воду, глютен утворює клеїсту речовину. За рахунок цього тісто на хліб є таким еластичним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад, як вибрати якісний і корисний хліб.

У глютені рослина запасає поживні речовини. Безглютенові продукти містять білок іншого походження, але він так само виконує запасаючу функцію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки.

Глютен є шкідливим винятково для людей, що страждають від хвороби целіакія – це алергія на глютен.

Іллінойський університет довів, що у США 25% населення дотримується безглютенової дієти. Вони не страждають на целіакцію, а йдуть на це, аби мати гарну фігуру та підтримувати здоров'я міцним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб їсти, щоб не гладшати.

Відмовившись від клітковини, що міститься у пшеничному, вівсяному, житньому чи ячмінному борошні, люди переважно обирають рисове, яке з добрив та грунтової води поглинає миш'як та ртуть. Ці речовини спричиняють хвороби серцево-судинної системи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця.

Наразі учені-медики з'ясовують, які ще наслідки має такий спосіб харчування.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.

Больше новостей