У світі набирає популярності безглютенова дієта, однак мало хто дізнається про її особливості та чи несе вона принаймні якусь користь. Програма «Сніданок з 1+1» розповіла про вражаючі результати американських досліджень впливу безглютенової дієти на організм.
Глютен – це група запасаючих білків, які містяться в злаках (зернах) пшениці, жита, вівса та відповідно всіх продуктах, що з них виготовляються.
Потрапляючи у воду, глютен утворює клеїсту речовину. За рахунок цього тісто на хліб є таким еластичним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад, як вибрати якісний і корисний хліб.
У глютені рослина запасає поживні речовини. Безглютенові продукти містять білок іншого походження, але він так само виконує запасаючу функцію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою вівсянки.
Глютен є шкідливим винятково для людей, що страждають від хвороби целіакія – це алергія на глютен.
Іллінойський університет довів, що у США 25% населення дотримується безглютенової дієти. Вони не страждають на целіакцію, а йдуть на це, аби мати гарну фігуру та підтримувати здоров'я міцним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який хліб їсти, щоб не гладшати.
Відмовившись від клітковини, що міститься у пшеничному, вівсяному, житньому чи ячмінному борошні, люди переважно обирають рисове, яке з добрив та грунтової води поглинає миш'як та ртуть. Ці речовини спричиняють хвороби серцево-судинної системи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця.
Наразі учені-медики з'ясовують, які ще наслідки має такий спосіб харчування.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.