Шпинат славиться багатьма корисними властивостями, тож регулярне його вживання сприятливо впливає на здоров’я людини. Певна річ, що і тут потрібно знати міру – добова норма шпинату не повинна перевищувати 100 г на день.
Як радить дієтолог та експерт «Сніданку з 1+1» Галина Незговорова, шпинат ліпше вживати у вигляді смузі, супів-пюре, салатів із додаванням рослинної олії або нежирної сметани. Ще одна приємність – смак шпинату майже нейтральний, тож цю рослину можна сміливо додавати до різних страв.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Шпинат використовують у медицині, косметології та кулінарії. За вмістом фолієвої кислоти, що уповільнює процеси старіння, ця рослина – лідер серед зелені. А за кількістю рослинного білка поступається лише бобовим. Прикметно, що шпинат – хороший варіант для охочих схуднути без шкоди для здоров’я. Він буде корисний жінкам у період вагітності, а чоловікам для відновлення репродуктивної функції.
Вживання шпинату:
1. Покращує працездатність.
2. Поліпшує зір та стан судин.
3. Позитивно впливає на організм при емоційній напрузі.
4. Виводить токсичні речовини.
5. Підвищує рівень гемоглобіну в крові.
6. Попереджає розвиток анемії.
7. Сприяє росту кісток та попереджає рахіт.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Шпинатом не варто смакувати при запальних процесах системи травлення, нирок, подагрі, ревматоїдному артриті.