Шпинат славиться багатьма корисними властивостями, тож регулярне його вживання сприятливо впливає на здоров’я людини. Певна річ, що і тут потрібно знати міру – добова норма шпинату не повинна перевищувати 100 г на день.

Як радить дієтолог та експерт «Сніданку з 1+1» Галина Незговорова, шпинат ліпше вживати у вигляді смузі, супів-пюре, салатів із додаванням рослинної олії або нежирної сметани. Ще одна приємність – смак шпинату майже нейтральний, тож цю рослину можна сміливо додавати до різних страв.

 

 

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ШПИНАТУ

Шпинат використовують у медицині, косметології та кулінарії. За вмістом фолієвої кислоти, що уповільнює процеси старіння, ця рослина – лідер серед зелені. А за кількістю рослинного білка поступається лише бобовим. Прикметно, що шпинат – хороший варіант для охочих схуднути без шкоди для здоров’я. Він буде корисний жінкам у період вагітності, а чоловікам для відновлення репродуктивної функції.

Вживання шпинату:

1. Покращує працездатність.

2. Поліпшує зір та стан судин.

3. Позитивно впливає на організм при емоційній напрузі.

4. Виводить токсичні речовини.

5. Підвищує рівень гемоглобіну в крові.

6. Попереджає розвиток анемії.

7. Сприяє росту кісток та попереджає рахіт.

 

 

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Шпинатом не варто смакувати при запальних процесах системи травлення, нирок, подагрі, ревматоїдному артриті.

Читайте також: Як відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині.