Нещодавно улюблений телекулінар разом із вчив готувати – .
Сьогодні Руслан Сенічкін вирішив поекспериментувати і здивувати нетиповим печінковим паштетом із яблуками.
Для приготування паштету потрібно:
1. Печінка – 300 г
2. Розмарин – 20 г
3. Жовтки 2-х яєць
4. Яйця – 2 шт.
5. Цибуля – 1 шт.
6. Печені яблука – 2 шт.
7. Вершкове масло – 70 г
8. Портвейн – 300 мл
9. Спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо цибулю кубиками.
2. Смажимо цибулю на пательні.
3. Поки цибуля смажиться, додаємо до неї листя розмарину та портвейн.
Важливо: під час термічної обробки алкоголь випарується, однак страва збереже приємний аромат.
4. Напередодні замочуємо печінку у молоці і відварюємо.
Молоко допоможе позбутися гіркого присмаку печінки.
5. У блендер (подрібнювач) викладаємо варену печінку, смажену цибулю з розмарином, вершкове масло, 2 жовтки, розбиваємо 2 яйця, яблучне пюре, спеції.
6. Усе подрібнюємо до однорідної суміші.
7. Виливаємо суміш у формочки і запікаємо у печі 40 хв за температури 180 ⁰С.
Паштет намащуйте на цільнозерновий або житній хліб. Страва також чудово смакує з грінками.