Звичайно, не всім до вподоби специфічний смак оливок. Однак вміст кислот та вітамінів у цих ягодах і справді унікальний. Про чудодійні властивості оливок писали лікарі Давньої Греції ще 1000-чі років тому.
Сучасні лікарі виокремлюють такі корисні властивості оливок:
1. Оливки нормалізують рівень холестерину, покращують травлення, роботу серцево-судинної системи.
2. Зміцнюють мембрани клітин.
3. Містять , В та Е, що сприяють збереженню молодості шкіри.
4. Виводять токсини і шлаки із організму.
5. Чорні оливки попереджають розвиток виразки шлунка.
6. Якщо ж ви з’їдаєте хоча б 20 оливок у місяць, – це ефективна профілактика утворення зубного каменю та каменеутворення у жовчних протоках, жовчному міхурі та нирках.
7. Оливки та маслини гіпоалергенні та допомагають підтримувати тонус організму.
Окрім цього, такі диво-ягоди без вагань можуть вживати модниці, які стежать за своєю фігурою. 7 оливок на день – найоптимальніший варіант (це всього 37 ккал).