У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Олександр Кущ розповів про те, як правильно вживати квашену капусту.
Квашена капуста популярна у багатьох країнах світу, зокрема у Білорусі, Болгарії, Польщі, Чехії та Великій Британії. Німці взагалі вважають її національною стравою. Втім батьківщиною квашеної капусти є Китай. Багато століть тому саме там помітили користь та поживні властивості цього продукту.
Вважається, що квашена капуста є набагато кориснішою, ніж свіжа. Проте вживати і заквашувати її потрібно за певними правилами.
Читайте також: Скільки морської капусти потрібно вживати в день.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Капуста – це джерело вітамінів та мікроелементів, - підкреслює Олександр Кущ.
ПРОТИПОКАЗАННЯ
Квашену капусту не рекомендують їсти гіпертонікам, людям із підвищеною кислотністю, при гастритах, виразці тощо.
Попри всі протипоказання, капуста – це нешкідливий продукт. В обмежених кількостях його можна вживати усім, - зазначає дієтолог.
ЯК ПРАВИЛЬНО ВЖИВАТИ КВАШЕНУ КАПУСТУ
Дуже важливими є розміри шинкування капусти. Щоб зберегти максимум вітамінів, краще заквашувати капусту більшими шматками. У такому випадку вітаміни можуть зберігатися в капусті до 20 тижнів, - каже Олександр Кущ.
Додавання оцту в квашену капусту є абсолютно недопустимим. Це згубно для усіх вітамінів і абсолютно неприйнятно для самого процесу заквашування, - запевнив дієтолог.
СКІЛЬКИ ПОТРІБНО КВАСИТИ КАПУСТУ
Щоб квашена капуста принесла користь організму людини, її потрібно заквашувати приблизно 2 тижні.
Чим довше кваситься капуста, тим більше буде утворюватися поживних ферментів, - говорить Олександр Кущ.
Нагадаємо, не так давно дієтолог Олександ Кущ розповідав, як обрати гранат та чим він корисний для організму людини.