Українська співачка та фіналістка шоу Голос країни Марія Яремчук сьогодні завітала до студії Сніданку з 1+1. Напередодні Великодня Марія поділилася рецептом паски. Для того, аби приготувати великодню паску від Марії Яремчук вам знадобляться такі інгридієнти:
1 кг борошна;
50 г дріжджів;
1,5 ст. молока;
10 жовтків і 7 білків;
250 г цукру;
200 г масла;
100 г родзинок;
25 г коньяку;
25 г цукатів;
3 ч. л. лимонної цедри;
1 ч. л. молотого кардамону;
0,5 ч. л. мускатного горіха молотого;
1 ч. л. шафраново-масляної суміші;
3-4 ч. л. ванільного цукру або ванілі;
0,5 ч. л. солі
Спочатку готується опара:
1) 100 г борошна залити 100 мл гарячого молока та розмішати до однорідної маси;
2) 50 г дріжджів розвести в теплому молоці і дати постояти 10 - 15 хв.; підійде - додати опару, з'єднати та дати постояти ще 1 годину;
3) 3 білки збити з цукром (250 гр) додати решту молока - 1 стакан, дати жовтки - 7 шт., сіль 0,5 ч. л.; розмішати і розділити на 2 рівні частини. В першу частину влити опару, додати 250 г борошна, вимішати, дати підійти.
4) Через 60 хв. додати другу частину, всипати 500 г борошна і місити доти, поки не відставатиме від рук. Влити невеликими порціями розтоплене масло і вимішати. Додати масляно-шафранову суміш, прянощі, коньяк, накрити, щоб підійшло, на 1 - 1,5 год. Ще вимішуємо та додаємо цукати, родзинки, вимішані в муці. Залишити підходити ще годину! Форми для випікання змастити маслом, сухарями, змішаними з борошном, наповнити тістом на 1/2 і даємо піднятись.
Випікати в розігрітій печі -180 - 45 хв. Прикрасити глазур'ю з яєць і цукру.