Учасниця Голос країни Марія Яремчук поділилася сімейним рецептом паски
Артистка розповіла, що цей рецепт дістався їй від мами.
Українська співачка та фіналістка шоу Голос країни Марія Яремчук сьогодні завітала до студії Сніданку з 1+1. Напередодні Великодня Марія поділилася рецептом паски. Для того, аби приготувати великодню паску від Марії Яремчук вам знадобляться такі інгридієнти:
1 кг борошна;
50 г дріжджів;
1,5 ст. молока;
10 жовтків і 7 білків;
250 г цукру;
200 г масла;
100 г родзинок;
25 г коньяку;
25 г цукатів;
3 ч. л. лимонної цедри;
1 ч. л. молотого кардамону;
0,5 ч. л. мускатного горіха молотого;
1 ч. л. шафраново-масляної суміші;
3-4 ч. л. ванільного цукру або ванілі;
0,5 ч. л. солі
Спочатку готується опара:
1) 100 г борошна залити 100 мл гарячого молока та розмішати до однорідної маси;
2) 50 г дріжджів розвести в теплому молоці і дати постояти 10 - 15 хв.; підійде - додати опару, з'єднати та дати постояти ще 1 годину;
3) 3 білки збити з цукром (250 гр) додати решту молока - 1 стакан, дати жовтки - 7 шт., сіль 0,5 ч. л.; розмішати і розділити на 2 рівні частини. В першу частину влити опару, додати 250 г борошна, вимішати, дати підійти.
4) Через 60 хв. додати другу частину, всипати 500 г борошна і місити доти, поки не відставатиме від рук. Влити невеликими порціями розтоплене масло і вимішати. Додати масляно-шафранову суміш, прянощі, коньяк, накрити, щоб підійшло, на 1 - 1,5 год. Ще вимішуємо та додаємо цукати, родзинки, вимішані в муці. Залишити підходити ще годину! Форми для випікання змастити маслом, сухарями, змішаними з борошном, наповнити тістом на 1/2 і даємо піднятись.
Випікати в розігрітій печі -180 - 45 хв. Прикрасити глазур'ю з яєць і цукру.