Для багатьох описані нижче продукти є улюбленими. Однак вони не тільки дарують смакове задоволення, а й здатні суттєво нашкодити здоров’ю своїх прихильників.
Ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка розповів нам, від яких продуктів ліпше відмовитися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сам собі санстанція: Олексій Душка розповів, як стежити за якістю продуктів
Кавуни, які з’являються першими
Такими кавунами можна отруїтися, адже в них дуже висока концентрація нітратів і нітрітів.
Особливо я не купив би такий кавун як гостинець для дитини. Для малечі це може бути навіть смертельна доза. Кавуни потрібно купувати у розпал їхнього сезону, не раніше, - радить Олексій Душка.
Випічка з великою кількістю маргарину
Від такої «смакоти» ліпше відмовитися, та й від самого маргарину також, адже він містить велику кількість транс-жирів. Останні спричиняють серцево-судинні захворювання. Американці визначили, що заборонивши / обмеживши використання в їжі транс-жирів, щороку рятуватимуть приблизно 20 тис. людей. До речі, і в Україні розробляють законопроект, щоб заборонити транс-жири у цукерках.
Хліб без упаковки
Не запакований хліб можуть взяти руки хворої людини. Інша річ, якщо його гаряченьким виклали на полиці на ваших очах.
Солодощі, вкриті кондитерською глазур’ю
Кондитерська глазур – це не шоколад, а суміш жирів і цукру.
Солодкі газовані напої
Вживання таких напоїв потрібно обмежити. Ліпше віддати перевагу воді, а якщо хочете солодкого, краще скуштуйте якісного шоколаду.
Шоколадка, у складі якої на першому місці – цукор
Передусім у складі шоколадки має бути какао терте, какао-масло.
Дешеві пельмені
Нині є стільки охочих заробити на нас, що в дешевих пельменях може бути все, що завгодно, навіть перероблені м’ясні відходи, - запевняє Олексій Душка.
Копчена риба без голови
Якщо голова відрізана, то швидше за все риба почала псуватися. Потім її обробили і знову виклали на продаж.
Надто дорогі сосиски
Наприклад, ті сосиски, що коштують 200-300 грн за кілограм. Так, у них справжнє м'ясо. Однак воно проходить термічну та хімічну обробку. Навіщо ж витрачати такі гроші, якщо можна купити якісні дешевші сосиски та самостійно «обробити» - посмажити чи зварити.
Молочні продукти, термін придатності яких наближається до завершення
Часто в кисломолочних продуктах спостерігається перевищена мікрофлора. Особливо уважно дивіться на дату виготовлення продукту. І будьте уважними, адже деякі виробники ставлять на товарі дату виробництва наперед.
Коли ми перевіряли кисломолочні продукти, то виявили, що в деяких з них було перевищення загальної кількості бактерій в чотири рази. А це ще були продукти придатні до вживання! - ділиться Олексій Душка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «1+1» розпочав зйомки нового сезону «Життя без обману»