Тістечка еклери - задоволення не із дешевих. Щоб не викинути гроші на вітер та обрати якісне тістечко, варто прислухатись до наступних порад:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в ласощах можна знайти нафтопродукти
Секрет 1. Обирати еклер із заварним тістом. Під час приготування справжнього заварного крему використовують найменше жирів. Саме тому тістечка із заварним кремом не такі калорійні, як із масляним.
Секрет 2. Звертати увагу на оболонку еклера. Тісто повинне бути випечене охайно, без тріщин та вм’ятин.
Пам’ятайте, що тісто повинне бути однорідного кольору, - зауважує Олексій Душка
Секрет 3. Крем повинен бути рівномірно розподілений по всьому тістечку.
Гарно випечене тісто є рівним, тому начинка розтечеться по всій довжині еклера.
Секрет 4. В кремі не повинно бути крупинок. Якщо виробник змішує воду та порошок, начинка вийде неоднорідною. Такий еклер вважається неякісним.
Справжній заварний крем готується із молока, тому має рівну та м’яку структуру.
Секрет 5. Заварний крем не повинен залишати післясмаку жиру на язиці. Коли ви смакуєте еклер, у вас не повинно залишатися післясмаку масла на язиці. Таке може трапитись, якщо виробник при виготовленні крему додав у нього рослинний жир.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт солодкого шоколадного торту без цукру