Київський торт – солодка візитівка України. Цей смаколик часто купують не лише для власного задоволення, й щоб порадувати гостей, пригостити іноземців. Та чи не нехтують українські виробники любов’ю прихильників Київського торта? Відповідь на це запитання знайшов фудексперт Олексій Душка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, із якими вишукані сири смакують найкраще

Для визначення найкращих Київських тортів ведучий запросив у програму Життя без обману біофизика та засновника французької кондитерської школи Зазу Кассашвілі. Останній поділився трьома правилами вибору знаного смаколика:

- У складі повинно бути вершкове масло, а не маргарин, а кількість інгредієнтів має бути вказана у відсотках.

- Шоколадний крем мусить мати насичений блиск.

- Наявність фундука та насиченого горіхового смаку – ще одна перевага якісного Київського торта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки

Рейтинг Київських тортів за результатами експертної дегустації:

  1. Roshen. Щоправда, Зазу насторожили невисокий "зріст" торта і те, що виробник не вказав у відсотках кількість інгредієнтів.
  2. БКК. Зі слів експерта, він віддав би першість цьому торту, якби смаколик містив фундук, а не арахіс.
  3. Tarta.
  4. Своя лінія. Цей торт Заза відмовився дегустувати через вміст маргарину.

Опісля Олексій Душка віддав вказані торти на експертизу, щоб визначити в них кількість транс-жирів. Нейменше їх виявилося в Київському торті від БКК, далі – у тортах від Tarta і Roshen. Марка Своя лінія показала найгірші результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 магазинні майонези, які пройшли перевірку Олексія Душки