У програмі «Сніданок. Вихідний» кулінарний блогер та експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом ніжних лимонно-імбирних сирників та розповів, як приготувати смачний соус.
Читайте також: Сирники з шоколадом по-львівськи від Святослава Гринчука та Руслана Сенічкіна.
Сирники – це чудовий варіант на сніданок. До класичної рецептури інколи додають родзинки, мак, горіхи і деякі фрукти.
Пропонуємо оригінальний рецепт сирників з ароматним сметанно-м’ятним соусом до нього, який можна приготувати за лічені хвилини.
ЛИМОННО-ІМБИРНІ СИРНИКИ: ІНГРЕДІЄНТИ
Сир домашній – 300 г
Яйце – 1 шт.
Цукор – 3 ст. л.
Рисове борошно – 2-3 ст.л.
Цедра 1 лимону
Сухий імбир – 1/3 ч.л.
Родзинки або цукати
Олія
СОУС ДО СИРНИКІВ: ІНГРЕДІЄНТИ
Сметана - 100 мл
Яйце – 1 шт.
М’ята
Сік лимону – 1 ст.л.
ЛИМОННО-ІМБИРНІ СИРНИКИ: ПРИГОТУВАННЯ
Для сирників краще обирати сир мінімальної жирності, тоді вони не будуть розпливатися, - говорить Едуард Насиров.
Багато цукру додавати непотрібно, інакше при смаженні він буде карамелізуватися і підгоряти, - зауважує експерт.
Щоб сирники мали красивий вигляд, можна сформувати їх за допомогою широкого ножа, - підказує кулінар.
Щоб соус був більш густим та ніжним, обирайте жирну сметану, - зазначає Едуард Насиров.
Готові сирники можна полити соусом і прикрасити гілочкою м’яти.
Нагадаємо, нещодавно Едуард насиров розповів, як приготувати солодкі кекси з бананом і вівсянкою.