Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою

Сніданок з 1+1
07:00
Будні

Простий спосіб приготування смачних мафінів до чаю від Едуарда Насирова.

Поділитися:
Logo Telegram Logo Facebook Logo Viber

Вегетаріанські рецепти: Як приготувати рисову локшину з овочамиУ програмі «Сніданок з 1+1» експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом солодких мафінів з бананом та вівсянкою.

Мафіни — один із різновидів кексів, до складу яких обов’язково входять різноманітні фрукти такі як, чорниця, банан, апельсин, персик, суниця тощо. Також можуть додавати шоколад, корицю, горіхи чи кокосову стружку.

Мафіни з бананом неабияк смакуватимуть до чаю чи кави.

МАФІНИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Вівсянка - 100 г.

Борошно - 200 г.

Цукор - 100 г.

Розпушувач - 1,5 ч. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко

Банани – 4 шт.

Яйце – 1 шт.

Оливкова олія - 60 г.

Волоські горіхи або мигдаль - 75 г.

Яблуко – 1-2 шт.

Кориця за смаком

Читайте також: Рецепт ароматного тирамісу від Руслана Сенічкіна

МАФІНИ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Яйце збити з цукром.

Пишна піна нам не потрібна, достатньо просто перемішати суміш, - каже Едуард Насиров.

  1. Додати у масу рослинну олію, усе довести до однорідної консистенції.

Використовуємо саме рослинну олію, оскільки вона більш корисна і не містить холестерину, - зазначає кулінар.

  1. Вкинути до суміші борошно, вівсяні пластівці та розпушувач. Усе перемішати.
  2. Банани почистити та змолоти у блендері.

Якщо у вас немає блендера, можна скористатися дрібною теркою, - підказує експерт.

  1. Змелені банани додати до тіста та перемішати вінчиком.
  2. Яблуко почистити та нарізати кубиками. Посипати зверху борошном та додати у тісто.

Це потрібно для того, щоб вони не осідали в тісті і були рівномірно розподілені по усім кексам, - підкреслює Едуард Насиров.

  1. Наповнити готовою масою форми для випікання на дві третини від об’єму.

Для зручності користуйтеся паперовими формами, які дозволятимуть легко виймати готові кекси, - каже експерт.

  1. Змелений мигдаль та цукор перемішати і посипати зверху форми з тістом.

Цукор під час приготування розтопиться і перетвориться у хрустку карамель, а горіхи дадуть приємний аромат, - говорить телекулінар.

  1. Запікати форми при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Готові кекси можна подавати до чаю чи кави.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як легко приготувати какао вдома.

Зіркові новини
Всі відео
Новини по темі

Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Приймаю