Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою
Простий спосіб приготування смачних мафінів до чаю від Едуарда Насирова.
Вегетаріанські рецепти: Як приготувати рисову локшину з овочамиУ програмі «Сніданок з 1+1» експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом солодких мафінів з бананом та вівсянкою.
Мафіни — один із різновидів кексів, до складу яких обов’язково входять різноманітні фрукти такі як, чорниця, банан, апельсин, персик, суниця тощо. Також можуть додавати шоколад, корицю, горіхи чи кокосову стружку.
Мафіни з бананом неабияк смакуватимуть до чаю чи кави.
МАФІНИ: ІНГРЕДІЄНТИ
Вівсянка - 100 г.
Борошно - 200 г.
Цукор - 100 г.
Розпушувач - 1,5 ч. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ароматних булочок із гарбузового тіста від Валентини Хамайко
Банани – 4 шт.
Яйце – 1 шт.
Оливкова олія - 60 г.
Волоські горіхи або мигдаль - 75 г.
Яблуко – 1-2 шт.
Кориця за смаком
Читайте також: Рецепт ароматного тирамісу від Руслана Сенічкіна
МАФІНИ: ПРИГОТУВАННЯ
- Яйце збити з цукром.
Пишна піна нам не потрібна, достатньо просто перемішати суміш, - каже Едуард Насиров.
- Додати у масу рослинну олію, усе довести до однорідної консистенції.
Використовуємо саме рослинну олію, оскільки вона більш корисна і не містить холестерину, - зазначає кулінар.
- Вкинути до суміші борошно, вівсяні пластівці та розпушувач. Усе перемішати.
- Банани почистити та змолоти у блендері.
Якщо у вас немає блендера, можна скористатися дрібною теркою, - підказує експерт.
- Змелені банани додати до тіста та перемішати вінчиком.
- Яблуко почистити та нарізати кубиками. Посипати зверху борошном та додати у тісто.
Це потрібно для того, щоб вони не осідали в тісті і були рівномірно розподілені по усім кексам, - підкреслює Едуард Насиров.
- Наповнити готовою масою форми для випікання на дві третини від об’єму.
Для зручності користуйтеся паперовими формами, які дозволятимуть легко виймати готові кекси, - каже експерт.
- Змелений мигдаль та цукор перемішати і посипати зверху форми з тістом.
Цукор під час приготування розтопиться і перетвориться у хрустку карамель, а горіхи дадуть приємний аромат, - говорить телекулінар.
- Запікати форми при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
Готові кекси можна подавати до чаю чи кави.
Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як легко приготувати какао вдома.