Одним із найпопулярніших рецептів у всьому світі є штрудель – рулет з начинкою із прісного тіста.
У програмі Сніданок. Вихідний Валентина Хамайко розповіла, як приготувати смачний штрудель з полуницею та бананом.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
Борошно – 240 г.
Вода – 8 ст.л.
Олія – 40 мл.
Сіль – ¼ ч.л.
ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА
1. Висипати борошно у миску. Додати сіль, воду та олію.
2. Вимісити. Покласти в миску, накрити плівкою.
Дуже важливо, щоб тісто відпочило мінімум 1 год.
3. Тісто максимально тонко розкачати на звичайній полотняній серветці.
4. Три краї та середину тіста змастити розтопленим вершковим маслом.
Полуниця – 400 г.
Банан – 1-2 шт.
Сухарі – 3-4 ст.л.
Масло – 2 ст.л.
Жовток – 1 шт.
Родзинки – 100 г.
Цукор – 2 ст.л.
ПРИГОТУВАННЯ НАЧИНКИ
1. Розрізати ягоди полуниці та просушити їх.
Краще використовувати прив’ялену полуницю. Смак десерту буде інтенсивнішим, а соку набагато менше, – каже Валентина Хамайко.
3. Тонко нарізати банан. Викласти на тісто.
4. Зверху однорідним шаром розкласти полуницю.
5. Порізати кілька ягід свіжої полуниці. Викласти на тісто.
6. Додати родзинки.
Нові інгредієнти треба викладати на тісті у тих місцях, які залишилися пустими.
7. Жовтком змастити краї тіста.
8. Підгорнути краї тіста. За допомогою серветки загорнути тісто з начинкою у рулет.
9. У тісті зробити невеликі дірочки за допомогою зубочистки.
10. Зверху змастити штрудель збитим жовтком із молоком.
11. Випікати за температури 180 градусів 25-30 хв.
12. Посипати цукровою пудрою.