Як обрати якісний сік: 4 речі, на які варто звернути увагу в магазині

Костянтин Грубич поділився порадами, як обрати якісний і безпечний сік. Він назвав чотири головні ознаки, на які варто звертати увагу, щоб напій приносив користь, а не шкоду.

Сік безумовно є одним із найулюбленіших напоїв малюків та дорослих в усьому світі. Лише минулого року Україна експортувала понад 127 тисяч тонн концентрату, і 97% з нього — яблучний. Але популярність не завжди гарантує якість. Як обрати безпечний та корисний сік, розповів Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1.

Види соків

Щоб не помилитися у виборі, варто знати основні категорії:

  • Соковмісний напій — містить мінімум 10% фруктової частини, решта — вода та інші добавки.
  • Нектар — від 25 до 50% плодової частини, додатково містить цукор та воду.
  • Натуральний сік — складається виключно з плодової частини, без домішок.

Домашній чи магазинний: що насправді корисніше

Багато хто вважає, що домашнє завжди краще. Проте фахівці наголошують: не завжди вдається дотриматися повної стерильності вдома, тож безпека такого продукту під сумнівом. На ліцензійних виробництвах обладнання регулярно перевіряють, контролюють чистоту та дотримання технології, що зменшує ризик антисанітарії.

Ознаки якісного соку

Щоб не помилитися, звертайте увагу на прості, але важливі деталі:

  • Природні, неяскраві кольори.
  • Наявність осаду — це ознака натуральності.
  • Позначка ДСТУ 9125:2021 гарантує відповідність стандартам.
  • Найбезпечніше зберігати сік у скляній тарі. Обирайте скло замість тетропаку.

Пам’ятайте: натуральний сік — це не лише приємний смак, а й користь для здоров’я, але тільки якщо він справді якісний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати оселедець: корисні поради

Останні новини