Сік безумовно є одним із найулюбленіших напоїв малюків та дорослих в усьому світі. Лише торік Україна експортувала 127 тис. тонн концентрату, 97% з якого — яблучний. Однак популярність напою не є гарантією якості. Як обрати безпечний сік? Розповів Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 ознаки стиглих мандаринів: поради Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"
► Соковмісний напій: від 10% плодової частини, все інше — вода.
► Нектар: від 25-50% плодової частини, інші складники — цукор та вода.
► Натуральний сік: 100% плодової частини.
Хоч ми і звикли думати, що все домашнє — краще, проте це не завжди так. На думку фахівців, ми не завжди дотримуємося стерильних умов вдома, тож якість таких продуктів під сумнівом. А от на ліцензійних виробництвах якість та чистоту обладнання регулярно перевіряють, тож ймовірність антисанітарії менша.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати оселедець до новорічного столу: корисні поради
Дивіться "Сніданок з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".