Влітку на дачах та присадибних ділянках з’являються одні із найбільш корисних для організму людини ягід - порічки. Ними часто нехтують, надаючи перевагу більш популярним - полуниці та малині. У програмі Сніданок з 1+1 експерт Наталя Підлісна розповіла, в чому користь порічок та як їх варто вживати.
У природі червона та біла смородина росте біля річкок, звідси й назва порічки. Порічки надзвичайно корисні для організму. Ягоди абсорбують із шлунково-кишкового тракту всі техногенні та рідіоактивні елементи.
Експерт радить вживати порічки разом з кісточками, адже вони містять оксикумарин, рідкісну речовину, яка регулює процес згортання крові.
Ягоди багаті на антиоксиданти, які допомогають організму боротися з раковими клітинами та процесом старіння шкіри.
Порічки корисні не лише для внутрішнього застосування. Ці маленькі ягоди - справжня знахідка для здоров’я шкіри. В них містяться ретинол, бета-каратин, вітаміни групи В, що збереуть вашу молодість.
Наталія Підлісна запропонувала приготувати маску, яка глибоко очистить та відбілить шкіру обличчя.
Для приготування вам знадобляться ягоди та вівсяне борошно. Перемішайте 2 ст.л. борошна та жменю порічок.
Суміш можна використовувати як скраб за рахунок вівсяного борошна, а потім залишити на обличчі на 10-15 хвилин.