Як поїхати в Європу на власному авто: поради експерта

Менеджер із самостійних подорожей розповіла, як подорожувати на власному авто та економити.

Довгі переїзди дещо втомлюють, проте дарують безліч позитивних емоцій та економлять сімейний бюджет. Серед українців подорожі на автомобілях стають все більш популярними. Близько 30% співвітчизників подорожують до країн ближнього закордону саме на авто.

Економія під час поїздки залежить від відстані та кількості людей в автомобілі. Якщо ви маєте трьох пасажирів, можете суттєво зекономити. Наприклад, квиток на літак з Києва до Варшави і назад коштує близько 5 тисяч гривень, а чотири пасажири автомобіля викладуть за подорож по 600 гривень кожен.

В студію Сніданок з 1+1 завітала Катерина Павленко, менеджер компанії із самостійних подорожей. Експерт розповіла, як підготуватися до подорожей на власному автомобілі.

Перед тим, як вирушити у подорож на власному авто, переконайтеся, що транспортний засіб відповідає вимогам країни, до якої їдете. В Європі, наприклад, не дозволяється тонувати переднє скло.

Потурбуйтеся також про закордонну страховку грін-кард та прослідкуйте, щоб усі документи на авто були в порядку. Щоб зекономити гроші на пальному в Європі, ви можете взяти з собою до 10 літрів бензину.

Якщо ви подорожуєте з дітьми, що мають електронний паспорт, в одного з батьків також має бути електронний паспорт.

Перед подорожжю перевірте справність усіх ременів безпеки, адже пристібатися повинні навіть пасажири на задньому сидінні. Якщо в авто є дитина, вам необхідно мати спеціальне дитяче крісло.

Якщо ж ви відчуваєте, що довгі подорожі не для вас і ліпше переплатити за свій комфорт, підпишіться на всі промо-акції авіакомпаній. Плануйте подорож за півроку, лише в такому випадку ви придбаєте найдешевші квитки.

Якщо ви надаєте перевагу бюджетним подорожам, читайте також, як правильно подорожувати дикунами

Більше новин