Чому не можна довго спати: науковці пояснили, як довгий сон впливає на здоров'я

Британські вчені пояснили, як довгий сон впливає на здоров'я та чому не можна довго спати

Чимало людей знає про те, що недосип негативно впливає на наше самопочуття протягом дня. При цьому ніхто ніколи не задумувався про зворотне — наскільки корисно спати більше норми? Це твердження і вирішили перевірити британські вчені. Про дослідження, як впливає на людину занадто довгий сон розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Чи можна довго спати

Здавалося б, яку шкоду здоров'ю може завдати довгий сон, тим більше коли за сучасного ритму життя — усі страждають від постійного  недосипу. Британські науковці вирішили провести своє дослідження на цю тему та вивчили дані майже 27 тисяч людей. Усі охочі пройшли базові обстеження та численні тести на когнітивні оцінки.

Дослідження британських вчених довело, що надмірно довгий сон негативно впливає на когнітивне здоров'я.

Висновки

Результати експерименту показали, що нормальна тривалість сну 7-8 годин пов'язана з кращими когнітивними показниками. Водночас, коли сон тривалістю більш як 9 годин асоціюється зі значно нижчими результатами.

Сон понад 9 годин на ніч може мати за собою й інші побічні ефекти. Серед який — головний біль та сонливість протягом дня.

До того ж експерти зазначають, що занадто довгий сон разом із браком фізичних вправ теоретично підвищує ризик не тільки для здоров'я, а й навіть для життя.

Проте, якщо потреба у здоровому сні дійсно велика, то завжди є змога вирушити у подорож на сонний туризм. Раніше ми писали про те, що це таке та кому він стане у пригоді. Читайте про це на 1plus1.ua.

Більше новин