Світом поширюється тренд на сонний туризм: що це таке та кому підходить

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Тренд на сонний туризм: куди поїхати у відпустку, щоб ретельно відпочити

Поділитися:

Світом поширюється новий тренд відпочинку — сонний туризм. Суть полягає в тому, щоб поїхати у відпустку і там ретельно виспатися. Зробити це можна в спеціальних готелях, номери в яких облаштовані найрізноманітнішими пристосуваннями для здорового і глибокого сну. Детально про нову тенденцію та найкращі місця для відпочинку розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Отже, дедалі частіше замість катання на лижах, екскурсій та походів люди обирають зручну подушку та ліжко з ортопедичним матрацом. Експерти стверджують, що сонний туризм у майбутньому стане частиною глобальної індустрії оздоровчого туризму, що приноситиме дохід у розмірі мільярда доларів. 

Як розповів один із працівників сонного-готелю, в таких номерах є "меню подушок", "розумне" ліжко та ковдри з обважнювачами. Такий снодійний набір підійде тим, хто катастрофічно мало спить, або кого мучить безсоння.

Сонний туризм

За словами психотерапевтки Наталі Медвідь, сонний відпочинок дає терапевтичний ефект на виснажену психіку. 

"Це ефективно для короткострокового відновлення свого здоров'я, особливо якщо ви проживаєте з дітьми, батьками всі разом. 

Серед країн, які приймають клієнтів в рамках сонного туризму, найпопулярнішими є Туреччина, Таїланд, Велика Британія та Італія. Португалія та США. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у ветеринарній клініці Одеси: ветеран прокоментував образливі вислови чоловіка на свою адресу у Сніданку з 1+1

Новини по темі