10 найпопулярніших сленгових слів за 2024 рік: що означає чиназес, саунтрес, скам

Чиназес, саунтрес та скам: 10 найпопулярніших сленгових слів та їх значення

У Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:0 до 09:30, підготували 10 найпопулярніших серед молоді сленгових слів за 2024 рік.

1. Байтити — красти або копіювати цифровий контент. Якщо хтось порушив авторські права чи без дозволу скопіював контент, то він не вкрав, а забайтив.

2. Войсити — відправляти голосові повідомлення. Войсити означає обмінюватися голосовими повідомленнями у месенджерах. 

3. Думер — молодий песиміст, безрадісний юнак. Думером може бути тільки молодь, проте не кожен, а тільки песимісти. Отже, думер — це сумний молодик.

4. Катка — партія в комп'ютерну гру, ігровий матч. Ми просили батьків дозволу пограти у ще один матч на комп'ютері. Нині слова матч чи партія - ознака віку. Молодь просить дозволу на катки, тобто зіграти ще одну партію.

5. Сасний — спокусливий, симпатичний, сексуальний. Тепер все, що спокусливе чи симпатичне, можна назвати сасним.

6. Саунтрес — вигук радості та захвату. Він означає, що ви у захваті. Наприклад, за столом у друзів ви скуштували нову страву, тоді саунстрес означатиме вашу гастрономічну насолоду.

7. Скам — шахрайство або обман, слово про кіберзлочинців. Скамери зламують акаунти, виманюють гроші або доступ до карток чи криптогаманців. Такі шахраї не крадуть, а скамлять.

8. Слей — крутий, класний.

9. Флексити — хвалитися, випендрюватися. Ще рік тому воно означало ритмічно рухатися, а нині це вже хизуватися.

10. Чиназес — задоволення. Вперше слово чиназес з'явилося в інтернеті близько 5 років тому. Ви могли чути легендарний мем "О, чиназес — сюда". Тепер цим словом позначають щось із найвищим рівнем задоволення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно сказати російські вислови українською. Дізнайтеся більше на сайті 1plus1.ua.

Більше новин