«Хочемо закохати в нашу міфологію весь світ»: Ольга Навроцька та Алан Бадоєв поділилися історією створення першого українського фентезі-всесвіту

Автори українського фентезі-всесвіту Алан Бадоєв та Ольга Навроцька розповіли про головні меседжі та призначення проєкту Хроніки сили

Ольга Навроцька та Алан Бадоєв, відомі своїми значними внесками у кінематограф, моду та музичну індустрію, проте зараз автори працюють над створенням унікального фентезі-проєкту. Як вони пригадують, їхній творчий тандем сформувався 3 роки тому, а результатом став перший фентезі-всесвіт, що переносить українську історію та міфологію в новий креативний формат.

Хроніки сили — це масштабний фентезі-всесвіт, який втілює давні легенди, історичних постатей та міфологічних богів України, тільки вже у сучасному контексті.

Ексклюзивно в студії Сніданку з 1+1 Ольга Навроцька та Алан Бадоєв поділилися історією своєї ідеї та розповіли про нові деталі українського фентезі-всесвіту.

За словами режисера та продюсера Алана Бадоєва, головна мета проєкту — показати, що українська сила бере свій початок в наших давніх знаннях та спадщині:

«Хроніки сили — це буде великий фентезі світ про українську силу. Бо багато хто з нас має питання — у чому наша сила? Ми з Олею вважаємо, що наша сила перед усім в нашому корінні та у знаннях. Всі ці історії спочатку були в неї в голові. І колись, здається, на другому місяці війни ми зустрілися з нею, то просто 6 годин спілкувалися про наші ідеї», — зазначає Алан Бадоєв.

«Наша сила перед усім в нашому корінні та у знаннях»

chronicles_of_power/Instagram

У пролозі першого відео Хроніки сили до українців звертаються давні боги та історичні постаті, проте, як запевняє Ольга Навроцька, проєкт — це не просто реконструкція історії.

«Ці образи базувалися і на історичних фактах, і на нашій міфології. Але це не реконструкція історичних подій — це саме мова фентезі. І можу сказати, що це саме моя мова, бо я дуже люблю фентезі та розуміюся на ньому. Ми впевнені — це та мова, якою ми можемо розмовляти зі світом», — розповідає Ольга Навроцька.

«Це та мова, якою ми можемо розмовляти зі світом»

Також авторка підкреслює, що проєкт несе у собі глибоке послання:

«Коли народ має свою міфологію — вона формує народ, націю, людину. У нас ці легенди забиралися, стиралися, перероблювалися і ми хочемо повернути своє та показати українцям, наскільки у нас давнє та потужне коріння, тому що, якщо порахувати всі народи, які жили на нашій території — це неможливо. Ми хочемо, щоб люди та весь світ зрозуміли, наскільки ми пов'язані зі ними та важливі для них».

chronicles_of_power/Instagram

«Ми хочемо повернути своє та показати українцям, наскільки у нас давнє та потужне коріння»

За словами Алана Бадоєва, проєкт обіцяє стати справжнім українським мультивсесвітом, до якого входитимуть комікси, книги, ігри, серіали та кіно. Автори вже мають понад 100 персонажів, а до створення залучено різних фахівців з історії, міфології та анімації.

Як зазначив Бадоєв, цей проєкт на багато років і кожен зможе знайти у ньому щось своє:

«Ми хочемо закохати в нашу міфологію весь світ. Для того, щоб світ відчував — про що Україна, у чому сила українців, чому зараз ми відстоюємо свою країну. І сьогодні ми робимо перший крок у нашу подорож».

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пам'ятай, ти українець. У тобі живе найпотужніша Сила»: Ольга Навроцька та Алан Бадоєв представили перший український фентезі-всесвіт

Більше новин