«Пам'ятай, ти українець. У тобі живе найпотужніша Сила»: Ольга Навроцька та Алан Бадоєв представили перший український фентезі-всесвіт

Навроцька та Бадоєв вразили Молитвою Сили в рамках першого українського фентезі-всесвіту - відео

Алан Бадоєв та Ольга Навроцька представили спільний проєкт Хроніки сили – перший український фентезі-всесвіт.

Поділитися:

Мультимедійний проєкт, над яким творчий тандем працював три роки, покликаний відновити приховані, переписані або знищені знання та міфи про український народ.

Після початку повномасштабного російського вторгнення Бадоєв публічно пообіцяв працювати над культурним кордоном між нашим ворогом та Україною. Першим кроком стала документальна стрічка режисера Довга доба, яка розповіла правду про війну проти України глядачам із понад 35 країн світу. Другим кроком став новітній епос, який розповість світові, хто такі українці та в чому їхня сила.

Робота над проєктом розпочалася в травні 2022 року одразу після деокупації Київщини. Бадоєв і Навроцька в коментарі ЖВЛ Представляє у Сніданку з 1+1 розповіли, як зустрілися в Києві на Володимирській гірці та знайшли ідею, що захопила обох. З того часу проєкт значно виріс та залучив істориків, міфологів, географів, художників, композиторів, дизайнерів, консультантів з мов, дослідників та інших унікальних фахівців, продовжуючи об’єднувати навколо себе талановитих українців.

«Ми прагнемо відродити для українців памʼять про наше коріння і створити новітні легенди, які даватимуть Силу всім наступним поколінням і зачарують світ. Тож взяли все найцікавіше з нашої міфології й історії та перетворили на незвичайний, автохтонний всесвіт, який розкриє, в чому полягає і звідки береться українська сила», - наголошують Бадоєв та Навроцька.

Ольга Навроцька та Алан Бадоєв
прес-служба

Свій великий шлях Хроніки Сили починають із прологу під назвою «Молитва Сили». За словами творців проєкту, ця молитва створена для того, щоб у найтемніші часи передати кожному українцю силу нашого коріння.

«Молитва Сили» — це маніфест єдності. У ньому представлені головні герої епосу, який спирається на фольклорно-міфологічне коріння та історичні події від скіфських часів до сьогодення. У молитві до глядача звертаються перший козак-характерник Хорт, княгиня Ольга, бог грому та військової звитяги Перун, скіфська цариця амазонок Табіті та українська богиня смерті та рівноваги Марена.

Музику до прологу написав український співак Макс Барських. До фентезі-всесвіту Хроніки Сили увійдуть комікси, художня книга, анімаційний і художній серіали, а також комп'ютерна рольова гра.

Медіапартнером проєкту є 1+1 media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глядачі не змогли стримати сліз: на Олімпійських Іграх у Парижі пройшов емоційний показ стрічки Довга доба Алана Бадоєва

Новини по темі