На 50% дешевше, ніж чат GPT: чим особливий оновлений штучний інтелект від Meta

Марк Цукерберг розповів про нові можливості штучного інтелекту від Meta Llama 3.1

Нещодавно компанія Meta випустила оновлену модель штучного інтелекту Llama 3.1. Розробка Марка Цукерберга нині вважається найсучаснішою та найпродуктивнішою моделлю, про що розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:09:30 на 1+1 Україна.

Особливістю цього ШІ є відкритий код. Це своєрідна модель розробки програмного забезпечення, де кожен отримує право адаптувати штучний інтелект під себе та швидше просувати глобальні інновації. Як повідомив гендиректор Meta, найближчим часом кожна людина матиме необмежений доступ до штучного інтелекту.

«За нашими оцінками, це буде на 50% дешевше, ніж чат GPT. Наша модель має понад 450 млрд параметрів, завдяки яким пошук і робота стали ефективними», — заявив Цукерберг.

Цукерберг наголосив, що така доступність ШІ для широкої авдиторії не дозволить великим корпораціям монополізувати цю технологію:

«Сьогодні є багато людей, які обмежені тим, що роблять великі лабораторії. Meta хоче надати стартапам, айтівцям, науковцям та університетам вільний доступ до штучного інтелекту. Завдяки йому вони зможуть будувати, налаштовувати та переробляти його під себе для власної робити».

Марк Цукерберг вважає, що в майбутньому кожен бізнес матиме свого шіагента, який взаємодіятиме з клієнтами. Також він робить ставку на розвиток креативної економіки. Завдяки ШІ люди зможуть працювати в цікавих для них сферах і водночас отримувати фінансову підтримку.

Більше цікавих новин дивіться у Сніданку з 1+1 у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як штучний інтелект допомагає розміновувати Україну

 

Більше новин