Як штучний інтелект допомагає розміновувати Україну

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як штучний інтелект допомагає розміновувати Україну
Freepik

Штучний інтелект допомагає виявляти мінні поля в Україні з високою точністю.

Поділитися:

Штучний інтелект розпізнає мінні поля за допомогою супутникових зображень з точністю 92%. Окрім супутникових фото, програмі допомагають додаткові відомості: інформація про замінування території в попередніх конфліктах, близькість до доріг, будівель, лікарень. Аналізуючи всі дані та зображення супутника, штучний інтелект розраховує ймовірність замінування. Ця здатність штучного інтелекту може допомогти значно швидше розміновувати території - розповіли у "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Нагадаємо, минулого року через війну з росією саме Україну назвали найзамінованішою країною світу. Окрім мін, наша країна всіяна купою інших вибухонебезпечних предметів, які не розірвалися і можуть розірватися в будь-який момент. За останніми даними, близько 26% української території залишається замінованою, а це 156 000 км². Найбільш небезпечними залишаються Харківська, Донецька та Херсонська області. Саме там найчастіше люди підриваються на мінах. За два роки війни понад 1000 цивільних українців загинуло або отримало поранення через міни.

Восени минулого року видання "TIME" писало, що на розмінування України знадобиться понад 750 років. Сподіваємося, що штучний інтелект пришвидшить цей процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі