Оригінальний "королівський" дерун: простий рецепт Валентини Хамайко

Ведуча Валентина Хамайко показала, як приготувати деруни з м'ясною начинкою.

Деруни давно стали невіддільною частиною українських застіль. Пропонуємо приготувати по-справжньому "королівську варіацію" звичної страви за рецептом Валентини Хамайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний сніданок: фета у клярі з медом за рецептом Єгора Гордєєва

Королівський дерун: рецепт

Інгредієнти:

  • картопля 5 шт.
  • куряче філе 250 г
  • яйця 2 шт.
  • твердий сир 150 г
  • соус до картоплі 2 ст.л.
  • цибуля 1 шт.
  • борошно 2 ст.л.
  • сіль та спеції за смаком
  • зелень
  • олія для смаження

Покроковий рецепт:

  1. Почистьте картоплю та натріть. 
  2. Наріжте цибулю та філе на дрібні шматочки, додайте спеції. Почніть обсмажувати м'ясо, згодом додайте цибулю та смажте до готовності.
  3. До натертої картоплі  долийте води та вимийте надлишки крохмалю. Так ви забезпечите хрумкість майбутнього деруна.
  4. До картоплі натріть сиру, вбийте яйце та змішайте з борошном.
  5. Готову начинку заправте соусом, додайте зелені.
  6. На всю поверхню пательню викладіть нетовстий шар картоплі та обсмажте з двох сторін. Має вийти великий дерун.
  7. Готовий дерун перекладіть на тарілку та на одну половину викладіть начинку. Складіть навпіл. Смачного!

Loading...

Більше новин