Деруни давно стали невіддільною частиною українських застіль. Пропонуємо приготувати по-справжньому "королівську варіацію" звичної страви за рецептом Валентини Хамайко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний сніданок: фета у клярі з медом за рецептом Єгора Гордєєва
Королівський дерун: рецепт
Інгредієнти:
- картопля 5 шт.
- куряче філе 250 г
- яйця 2 шт.
- твердий сир 150 г
- соус до картоплі 2 ст.л.
- цибуля 1 шт.
- борошно 2 ст.л.
- сіль та спеції за смаком
- зелень
- олія для смаження
Покроковий рецепт:
- Почистьте картоплю та натріть.
- Наріжте цибулю та філе на дрібні шматочки, додайте спеції. Почніть обсмажувати м'ясо, згодом додайте цибулю та смажте до готовності.
- До натертої картоплі долийте води та вимийте надлишки крохмалю. Так ви забезпечите хрумкість майбутнього деруна.
- До картоплі натріть сиру, вбийте яйце та змішайте з борошном.
- Готову начинку заправте соусом, додайте зелені.
- На всю поверхню пательню викладіть нетовстий шар картоплі та обсмажте з двох сторін. Має вийти великий дерун.
- Готовий дерун перекладіть на тарілку та на одну половину викладіть начинку. Складіть навпіл. Смачного!
Loading...