Сливи – це потужне джерело енергії. У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про калорійність та корисні властивості літнього фрукта.
За словами дієтолога, сливи – це середньокалорійний продукт. У 100 г. слив міститься 46 ккал. В сушеному вигляді – чорносливі – 242 ккал.
Збагачуйте себе вітамінами, їжте сливи, але знайте міру. Вдень можна куштувати не більше 4-5 штук, – каже дієтолог.
1. Підвищує апетит і нормалізує обмін речовин.
2. Омолоджує шкіру та зменшує пігментацію.
3. Виводить з організму токсини.
4. Усуває дисбактеріоз.
Максимальну користь сливи принесуть у свіжому вигляді. Проте в компотах ісоках також зберігається чимало корисних речовин – каже Галина Незговорова.
СЛИВИ: ПРОТИПОКАЗАННЯ
Дієтолог не рекомендує вживати сливи при ожирінні, важких формах цукрового діабету, жінкам, які кормлять немовлят, і дітям до 5 років.
Сливи краще їсти в першу половину дня і не раніше, ніж після 2-3 год. після основного прийому їжі.
Нагадаємо, що нещодавно дієтолог назвала 5 причин, чому треба їсти фініки.