Українці полюбляють як солодке, так і солоне. Одна людина протягом року з’їдає від 7 кг солі. За даними ВОЗ українці перевищують норму вживання цукру та солі приблизно удвічі. Однак повністю відмовлятися від солодких та солоних продуктів не варто. Дієтолог Олександр Кущ дав поради щодо правильного вживання цукру та солі у їжу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кориця: 5 рецептів з найпозитивнішою приправою у світі
Переваги вживання цукру:
Солодке - велике джерело енергії. Глюкоза, що міститься у цукрі, дає організму великий заряд енергії.
Солодощі дарують радість. Солодкі продукти викликають в організмі людини появу великої кількості гормону дефоміну, що дарує людині відчуття радості.
Недоліки вживання цукру:
Часте вживання цукру порушує обмін речовин та формує залежність. Норма вживання цукру у їжу на день - 25-30 г.
Залежність до солодких продуктів може передаватися генетично, - стверджує експерт.
Переваги вживання солі:
Сіль є головним джерелом життєво необхідного натрію. Недостатня кількість солі в організмі спричинить зниження рівня кислотності в шлунку.
2-3 г солі на день принесе лише користь вашому організму.
Недоліки вживання солі:
Надмірне вживання солі спричиняє збільшення кров’яного тиску, а також та спричиняє розвиток захворювань серця та нирок.
Вагітним жінкам потрібно мінімалізувати вживання цукру у їжу, адже він може нанести прямі ураження на плід. Таким чином, плід швидко набиратиме вагу (навіть до 5-6 кг), і це ускладнить пологи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів пісних супів від Руслана Сенічкіна