Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Кориця: 5 рецептів з найпозитивнішою приправою у світі

Особливий смак цих десертів не залишить вас байдужими!

Кориця - одна із найкорисніших приправ. У її складі містяться антиоксиданти, що сповільнюють процес старіння, а також ця приправа має загальнозміцнювальні властивості. Вчені стверджують, якщо включати корицю у свій щоденний раціон, то вона сприятиме швидкому метаболізму та пришвидшить процес схуднення. Однак вживати корицю у великих кількостях не потрібно. Оптимальна кількість, на думку експертів, - не більше 1 г на день. Ми пропонуємо вам приготувати смачні солодощі із корицею, що будуть до вподоби усій родині.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

ЗАПАШНІ БУЛОЧКИ З КОРИЦЕЮ 

Інгредієнти для тіста:

Вершкове масло – 60 г.

Молоко – 100 мл.

Цукор – 60 г. + 1 ч.л.

Сухі дріжджі – 7 г.

Тепла вода – 100 мл.

Яйця – 2 шт.

Борошно – 570 г.

Приготування тіста:

1. Змішати сухі дріжджі з цукром. Пам'ятати розрахунок, що 1 г. сухих дріжджів = 3 г. свіжих.

2. Розвести суміш теплою водою.

3. Висипати в миску борошно, додати молоко, яйця та дріжджі. Замісити.

4. Коли тісто зіб'ється в грудку, додати масло. Перемішати.

Ідеальне тісто не повинне прилипати до руки без борошна. Воно має бути приємне, ніжне та м'яке, – каже Валентина Хамайко.

5. Покласти тісто відпочивати 1,5–2 год.

Інгредієнти для начинки:

Коричневий цукор – 150 г.

Какао – 30 г.

Кориця – 2 ст.л.

Імбир – 1 ст.л.

Вершкове масло – 60 г.

Приготування начинки:

1. Додати коричневий цукор, корицю, імбир і какао. Перемішати.

Приготування булочок:

1. Тісто поділити навпіл. 

2. Розкачати тісто (товщина – 0,5 см)

3. Розтопленим маслом змастити тісто. 

4. Розсипати на тісто начинку. 

5. Щільно згорнути тісто в рулет.

6. Розрізати рулет на невеликі шматочки.

7. Нещільно розкласти булочки на пергамент.

8. Залишити відпочити на 40 хв.

9. Запікати 15-20 хв. при температурі 180 градусів.

Інгредієнти для крему:

Вершковий сир – 100 г.

Цукрова пудра – 200 г.

Коньяк – 2 ст.л.

Молоко – 1 ст.л.

Приготування крему:

1. Вершковий сир помістити в цукрову пудру.

2. Вилити в суміш коньяк. Перемішати. Для аромату та кислинки можна додати лимонний сік. Крем за консистенцією повинен нагадувати згущене молоко. 

3. Булочки, щойно вийняті з духовки, полити кремом.

ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З КОРИЦЕЮ

Інгредієнти:

Какао - 2 ст. л.

Кориця - 1 ч. л.

Білки 3-х яєць

Цукрова пудра - 300 г

Ванільний цукор - 1 ч. л.

Чорний шоколад - 100 г.

Приготування:

1. В окремій мисці змішати цукрову пудру, какао, корицю та чорний шоколад, нарізаний на кубики. 

2. Додайте дрібку солі і перемішайте суміш. Додайте білки і знову змішайте.

3. Застелити деко пергаментом і викласти тісто. 

4. Пекти печиво при температурі 180 градусів протягом 15-20 хв. 

СЛИВОВИЙ МАРМЕЛАД З КОРИЦЕЮ

Інгредієнти

Сливи - 600 г

Мед - 150 мл

Агар-агар - 3 ч. л.

Кориця - за смаком

Бад'ян - за смаком 

Горіхи - за смаком

Пектин - 3 ч. л.

Приготування:

1. Почистити сливу і помістити її у блендер. 

2. Додати корицю та перемішати суміш до утворення однорідної маси. 

3. Збиту суміш перенести у каструлю з товстим дном. Додати пектин. 

4. Довести суміш до кипіння і проварити 2-3 хв. 

5. Додати квітку бад'яну. 

6. Залишити суміш охолонути. 

7. Висипати мигдаль та волоський горіх на деко та сушити в печі протягом 8 хв. при температурі 150 градусів. 

8. Додати мед у сливову суміш. 

9. Подрібнити горіхи. 

10. Приготувати форму для мармеладу. Посипати дно горіхами та вилити фруктову суміш. 

11. Вирівняти поверхню мармеладу та посипати шаром горіхів. 

12. Залишити мармелад на 2 год. у холодильнику. 

13. Викласти мармелад із форми на дошку та порізати на кубики. 

СОЛОДКІ РУЛЕТИКИ З ПОЛУНИЦЕЮ ТА КОРИЦЕЮ 

Інгредієнти

Яйце - 2 шт.

Банан - 1 шт.

Полуниця - 5 шт.

Молоко - 100 мл.

Кориця - 1 ч. л.

Хліб для тостів - 8 шт.

Вершковий сир - 70 г.

Фрахісове масло - 70 г.

Кленовий сироп - 2 ст. л.

Приготування:

1. Відрізати скоринки від хлібу для тостів. Розкачати хліб качалкою.

2. Намастити скибочки вершковим сиром і викласти слайси полуниці. 

3. Завернути хліб у рулетик.

4. Намастити інший шматок хліба арахісовим маслом та додати слайси банану. 

5. Розігріти пательню, додати трохи рослинної та оливкової олії.

6. В окрему посудину розбити яйця, додати молоко, корицю та ванільний цукор. Перемішати.

7. Занурити рулетики у суміш з корицею та смажити. 

АМЕРИКАНСЬКИЙ КРЕКЕР ГРЕХЕМА З КОРИЦЕЮ

Інгредієнти

Біле борошно - 3/4 скл.

Цільнозернове борошно - 3/4 скл.

Розпушувач - 1 ч. л.

Кориця - 1 ч. л.

Дрібка солі

Масло - 90 г

Яйце - 1 шт.

Сметана 1-2 ст.л.

Мед - 1 ст. л. 

Приготування:

1. Змішати у чаші блендера цільнозернове та біле борошно. Додати розпушувач, корицю і сіль. Вимішати до однорідності. 

2. В окремій мисці об'єднати яйце, мед, сметану та масло. Ретельно вимішати. 

3. Вилити молочну суміш у борошно і змішати блендером. 

4. Залишити тісто відпочити у холодному місці на 30 хв. 

5. Розкачати тісто на пергаментному папері. Вирізати із тіста печиво. 

6. Залишити страву у печі на 15 хв. при температурі 180 градусів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою

Більше новин