Поживна цінність меду дуже висока і прирівнюється до пшеничного хліба, м’яса яловичини та вершкового масла. Чимало експертів вважають, що корисні всі сорти меду, якщо він натуральний. Не менш важливою умовою є і його правильне зберігання: мед потрібно тримати у закритій скляній тарі, у темному сухому місці за температури +4–10 градусів.
Та попри низку корисних властивостей, його не варто вживати при ожирінні, цукровому діабеті, за наявності алергії, а також не можна давати дітям до 2-х років.
Якщо ж такі протипоказання вас не стосуються, можете сміливо ласувати медом – це чудова альтернатива цукру та солодощам. Головне – вживати не більше однієї столової ложки на день.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця і допоможуть схуднути
Зі слів дієтолога Галини Незговорої, вживання меду сприяє:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний сніданок: 5 продуктів, які дають енергію зранку