Вранці багато людей відчувають втому та слабкість навіть після повноцінного сну. Американські експерти переконуються, що в основному наш настрій залежить від того, що ми їмо на сніданок. Саме тому ми підготували список топ-5 продуктів харчування, а також корисні поради смачних рецептів, що наповнять ваш організм енергією. 3 ранкові ритуали, що здатні подовжити ваше життя

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 осінніх рецептів від Руслана Сенічкіна

Чорний шоколад дарує позитив і стимулює розумову діяльність. Пам’ятайте, що вміст какао у ньому повинен бути не менше 80%. Завдяки великій кількості антиоксидантів і мінімальній кількості цукру чорний шоколад поліпшує настрій. Задля максимальної користі від шоколаду достатньо 2-3 шматочки. 5 надсмачних рецептів солодощів без цукру

Імбир має велику кількість олій, які здатні боротися з апатичністю та млявістю. В ньому вдосталь вітамінів та амінокислот, що підтримують наш імунітет. Імбирне печиво за рецептом Валентини Хамайко стане прекрасним доповненням вашого сніданку.

ІМБИРНЕ ПЕЧИВО

Інгредієнти:

Борошно - 425 г 

Цукрова пудра - 100 г

Масло - 125 г

Мед - 100 г .

Яйце - 1

Жовток - 1

Сода - ½ ч. л.

Кориця - ½ ч. л.

Імбир - ½ ч. л. 

Приготування:

1. Зробити із харчового паперу макети у формі зірочок. 

2. Змішати яйце, жовток, масло, цукрову пудру, мед, сіль, корицю, імбир та молоко. 

3. Під час замішування поступово додавати борошно.

4. Приготувати деко. Застелити його пергаментним папером. 

5. Розкатати тісто, аби воно було товщиною 5 мм.

6. Вирізати із тіста зірочки.

7. Приготувати глазур. Змішати яйце та сіль. Збити суміш. 

8. Намастити зірочки глазур'ю і відправити в духовку при температурі 180 градусів до появи рум'яного кольору. 

9. Змішати білок та цукрову пудру. Після випікання прикрасити печиво білим кремом.  

Цитрусові. Завдяки високому вмісту вітаміну С апельсини та лимони зміцнюють імунну систему і заряджають нас енергією. Валентина Хамайко розповіла, як легко і швидко приготувати домашні цукати.

ДОМАШНІ ЦУКАТИ

Інгредієнти:

Апельсин - 2 шт.

Цукор - 250 г

Вода - 100 мл

Грейпфрут - 1 шт.

Приготування:

1. Помістити цілі апельсини і грейпфрут в окрему посудину і залити їх окропом. Вийняти через 20 хв.

2. Нарізати фрукти на кружельця товщиною 0,5 см.

3. Покласти апельсини та грейпфрут в різні каструлі, аби смак не змішався. 

4. Для варіння грейпфруту використайте 300 г цукру, адже він кисліший. 

5. Залийте фрукти водою.

6. Поставити фрукти на маленький вогонь. Вони не повинні інтенсивно кипіти. Не накривати страву кришкою. 

7. Готувати цукати 30-40 хв. 

8. Вийняти фрукти на решітку, аби позбутися зайвої води. 

9. Залишити цукати на пергаментному папері на 20 хв., щоб вони достатньо просушилися. 

10. Подавати страву можна із чорним розтопленим шоколадом. Смачного!

Мигдаль багатий на фосфор та магній. Він корисний для розумової діяльності та нервової системи. Руслан Сенічкін поділився рецептом правильного сніданку. 

КУРКА З МИГДАЛЕМ ТА СИРОМ

Інгредієнти:

Курка - 300 г

Базилік - 100 г

Мигдалеві пластивці - 3 ст. л.

Сир - 50 г

Вершкове масло - 20 г

Олія - 2 ст. л.

М'якоть лимону

Приготування:

1. Посипати кожен сматок курки спеціями. 

2. Нарізати моцарелу на маленькі шматочки. Покласти в окрему посудину і додати листя базиліку.

3. Начинити курячу грудинку начинкою із базиліку та моцарели. Додати м'якоть лимону і посипати пластівцями мигдалю.

4. Щоб начинка не випадала, зафіксувати м'ясо зубочисткою.  

5. Розігріти на пательні вершкове масло та олію і підсмажити м'ясо до появи апетитної золотої скоринки. 

6. Викласти шматочки м'яса у формочку. Запікати страву при температурі 160 градусів протягом 25 хв. 

Гарбузове насіння повинне бути посмажене без солі, адже саме тоді воно зберігає усі корисні властивості. Гарбузове насіння багате на залізо, кальцій та мінерали. Все це в комплексі підвищує працездатність. 5 міфів про харчування після шостої

Пам’ятайте, що хоча б один з перелічених продуктів на сніданок забезпечить ваш організм енергією, а смачні рецепти подарують гарний настрій. Харчуйтесь правильно та залишайтеся здоровими. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для затишного настрою