Цієї весни на кухні улюбленого ранкового шоу Сніданок з 1+1 з'явився учень Руслана Сенічкіна, юний кулінар з французькими коренями - Севастян Фаге. У спеціальній рубриці «Правила сніданку. Діти» він ділиться зі своїми ровесниками секретами приготування нескладних і смачних страв.
Севастьянові всього 12, але він вже точно знає, що хоче пов'язати своє життя з кулінарією і вважає її своїм життєвим покликанням. Днями ведучий «Правила сніданку. Діти» поділився рецептом шоколадного мафіна в чашці, яким можна порадувати своїх близьких.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО МАФІНА В ЧАШЦІ:
Какао – 2 ч.л.
Молоко – 100 мл
Яйце – 1 шт.
Цукор – 3 ст.л.
Борошно – ст.л.
Шоколад – 1 плитка
Коричневий цукор – 1 ч. л.
Цукрова пудра – для декору
Оцет – 1 ч. л.
Сода – дрібка
ЯК ГОТУВАТИ ШОКОЛАДНИЙ МАФІН В ЧАШЦІ:
1. Краще візьміть чашку з вузьким дном і широким горлом, щоб мафін вийшов правильної форми.
2. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти – борошно, цукор і какао.
3. В окремій мисці змішайте молоко і яйце, а також додайте дрібку ванільного цукру. Будьте обережні – надлишок ваніліну може зробити десерт гірким.
4. У миску з яйцем і молоком додайте соду, погашену оцтом, вона працює як розпушувач і робить тісто пишнішим. Насипте трошки соди в столову ложку. Потім наберіть в звичайний шприц без голки оцет і погасіть соду в ложці. Перемішайте.
5. Додайте сухі інгредієнти в миску і добре перемішайте.
6. Подрібніть шоколад за допомогою ступки або качалки і змішайте з тістом.
7. Для того, щоб тісто не пригоріло, змастіть чашку вершковим маслом. А для хрусткої скоринки посипте стінки коричневим цукром.
8. Після цього залийте тістом 2/3 чашки і поставте її в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
9. Дістаньте мафін і перевірте його на готовність за допомогою зубочистки: якщо тісто не прилипає – воно готове.
10. Посипте цукровою пудрою і можна куштувати.
Як готує смачний десерт юний кулінар Сніданку з 1+1 дивіться у відео!
Loading...
Дивіться «Правила сніданку. Діти» щочетверга в Сніданку з 1+1 і вчіть своїх дітей готувати разом з Севастьяном Фаге.