Навесні наш організм страждає на гіповітаміноз. Щоб усі органи та системи працювали правильно, слід щодня вживати вітаміни.
Експерт програми Сніданок з 1+1 Галина Незговорова розповіла про властивості вітаміну Е та підказала, в яких продуктах його шукати.
Вітамін Е є універсальним у косметології, адже він попереджає процес старіння.
КОРИСТЬ ВІТАМІНУ Е:
1. Захищає від пошкоджень біологічні мембрани всіх органів.
2. Забезпечує оптимальне використання вітаміну А.
3. Покращує роботу серця, судин і печінки.
4. Нормалізує репродуктивну функцію у жінок та гормональний фон у чоловіків.
5. Попереджає хворобу Альцгеймера.
Найбільш поширеними причинами дефіциту вітаміну Е є незбалансоване харчування та обмеження жирів у раціоні.
Пам'ятайте, що вітамін Е є жиророзчинним, тобто без додаткових жирів він не засвоїться.
Недостатня кількість вітаміну Е в організмі може призвести до порушення репродуктивної функції та болю в м'язах скелету. Безпечною дозою вітаміну вважається 100мг/добу.
Будьте обережними до синтезу вітамінів Е та С, адже їх комбінація підвищує ризик серцево-судинних хвороб.
ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ВІТАМІНУ Е:
1. Рослинного походження: листові овочі, бобові, крупи, рослинні олії.
2. Тваринного походження: молочні продукти, м'ясо, яйця, вершкове масло, риба та морепродукти.
Добова норма вітаміну Е міститься в:
- 1 ч.л. кукурудзяної олії;
- 50г волоських горіхів;
- 250г квасолі;
- 300г вівсяної каші;
- 3 курячих яйцях;
- 300г броколі.
Різноманітний раціон харчування - це запорука нормального розвитку організму та гарного самопочуття. Вживайте вітаміни правильно і будьте здоровими!
Читайте також: У яких продуктах найбільше вітаміну С.