Заморожена піца з'явилася на прилавках вперше у Сполучених Штатах Америки понад пів століття тому, ще у 1960-х роках. З того моменту вона стала популярною по всьому світу і її продаж ніхто не забороняв. Причина проста – це дуже зручно. Готовий продукт, швидке заморожування, а термін придатності подовжується на кілька місяців — все практично, економно та вигідно.
Багато хто обирає заморожену піцу з магазину, адже це швидко, зручно й доступно. Однак чи справді така піца може конкурувати зі свіжоприготованою? І як серед десятків варіантів знайти якісний продукт, який не розчарує смаком та буде безпечним для здоров’я?
Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1 вирішив розібратися в цьому питанні та розповів, на що варто звертати увагу при виборі замороженої піци.
При виборі варто звертати увагу на такі моменти:
► Склад. Основа піци – це тісто. Воно має бути без консервантів і високої якості. Якщо піца трохи розмерзлася, натисніть на тісто — воно має бути еластичним. Це ознака гарного продукту.
► Начинка. Варто віддавати перевагу піці з натуральними продуктами. Якісний сир (наприклад, моцарела), прянощі та відсутність консервантів. Для цього детально прочитайте склад напівфабрикату.
► Термін зберігання. Якщо він перевищує шість місяців — це може свідчити про наявність консервантів. Глибоке замороження не гарантує нескінченного терміну придатності.
► Замороження. Важливо, що заморожену піцу не можна повторно заморожувати.
За словами експерта з харчової безпеки Дмитра Антюшка, деякі інгредієнти, такі як гриби та морепродукти, можуть стати середовищем для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Якщо піцу зберігали неправильно або перезаморожували, вона може стати небезпечною для здоров'я.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правда чи міф: вчені відповіли, чи справді мед допомагає від болю в горлі та під час застуди