3 рецепти для ідеальної романтичної вечері

Виконавець головної ролі в серіалі «Субота» Олексій Смолка розповів, як смачно полонити серце жінки.

Говорять, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Однак кожна жінка погодиться, що чоловік на кухні, який готує романтичну вечерю, – це ще те незабутнє враження. Олексій Смолка, виконавець головної ролі у новому комедійному серіалі «Субота», прем’єра якого відбудеться на телеканалі «1+1» сьогодні о 21:00, поділився улюбленими рецептами для романтичної вечері, адже сам дуже любить готувати і випробував всі рецепти на собі. Тому ми впевнені, що у наших читачів також вийде здивувати свою кохану смачненими стравами.

СУП ТОМ-ЯМ

Фото: rasamalaysia.com

Інгредієнти:

Очищені креветки - 250 г

Гриби - 50 кг

Часник - 2 зубчики

Цибуля - 1 головка

Свіже корінь імбиру - за смаком

Лимонна цедра - 1 шт.

Курячий бульйон 0,5 л

Перець чілі - 1 шт.

Кокосове молоко - 100 мл

Цукор - 0,5 ст/л

Рослинна олія - 2 ст/л

Лимонний сік - 1 ст/л

Приготування:

  1. Часник і цибулю очистити та дрібно нарізати. Перець нарізати кільцями. Розігріти на пательні на рослинній олії і по черзі обсмажити часник, цибулю і перець. Потім все перемішати, подрібнити блендером і підрум'янити на тій же пательні.
  2. Цедру лимона та імбирний корінь натерти. Додати в масу разом із лимонним соком і цукром. Злегка обсмажити і зняти з вогню.
  3. Гриби почистити і нарізати. У великій каструлі довести до кипіння бульйон, додати кокосове молоко або вершки і 3 столові ложки отриманої пасти. Варити 2 хвилини на середньому вогні.
  4. Викласти в суп гриби і креветки і варити ще 5 хвилин. Прикрасити зеленню.

КУРКА КУНГ-ПАО

Фото: rasamalaysia.com

Інгредієнти:

Куряче філе -  2 шт.

Фісташки - ½ ст/л

Рибний соус - 1,5 ст/л

Морква - 0,5 штука

Кунжутна олія -  ½ ч/л

Пшеничне борошно - 0,5 ч/л

Соєвий соус - 0,5 ч/л

Цукор - 0,5 ст/л

Селера - 0,5 пучка

Соус чілі з часником - 0,5 ч/л

Сіль за смаком

Перець чорний мелений

Приготування:

1. Порізати куряче філе шматочками і посипати борошном, завдяки якому соус надалі стане темнішим і густішим. Посолити. Додати соєвий соус. Дати час курці злегка замаринуватися.

2. Обсмажити горіхи. Це може бути арахіс або фісташки. Коли горіхи готові, зняти їх із пательні та викласти у неї курку. Як тільки курка підсмажиться, викласти її на тарілку.

3. Смажити дрібно нарізану моркву. Потім додати нарізані листя селери. Просмажити все на сильному вогні.

4. Повернути курку на пательню і все змішати. Те ж саме зробити з фісташками. Додати рибний соус, трохи цукру, кунжутної олії, часникового соусу чілі. Залишити на плиті ще на кілька хвилин.

ШТРУДЕЛЬ ІЗ ГРУШАМИ

Фото: loveandcook.net.ua

Інгредієнти:

Груша - 5 плодів

Борошно - 2.5 склянки

Сливи - 5 плодів

Сіль - 1/3 ч/л

Яйця - 1 шт.

Рослинна олія - 2 ч/л

Тепла вода - 3/4 склянки

Приготування:

  1. Для приготування тіста потрібно: 2.5 склянки борошна, 1/3 чайної ложки солі змішати і просіяти разом для насичення киснем тіста. Яйце і рослинну олію в кількості 2 чайні ложки збийти. Додайти борошно, потім воду і замісити тісто. Процес замішування тіста у вас повинен тривати приблизно 5 хв., в результаті тісто вийде дуже приємним: липким, але водночас не буде приставати до рук. Секрет: для гарної еластичності тісто потрібно вдарити об стіл майже 100 разів. Далі, залишити на 30 хвилин для відпочинку.
  2. Груші очистити від шкірки і серединок. Зі слив видалити кісточки. Порізати фрукти невеликими шматочками. Цукор змішати з корицею і мускатним горіхом.
  3. Тісто потрібно розтягнути до стану, коли крізь нього буде видно рядки з газети або книги. Поділити тісто на дві частини. На присипаний борошном рушник розгорнути тісто качалкою, а потім витягнути, намагаючись не розірвати.
  4. Шар тіста потрібно змастити вершковим маслом і розкласти на нього фрукти. Посипати цукром і, взявши за край рушник, загорнути штрудель. Верх необхідно змастити топленим маслом і випікати за 180°С, до готовності.

Дивіться прем’єру серіалу «Субота» з Олексієм Смолкою в головній ролі, з 25 вересня з понеділка по четвер на телеканалі «1+1».

Більше новин