3 рецепти для ідеальної романтичної вечері

Виконавець головної ролі в серіалі «Субота» Олексій Смолка розповів, як смачно полонити серце жінки.

Поділитися:

Говорять, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок. Однак кожна жінка погодиться, що чоловік на кухні, який готує романтичну вечерю, – це ще те незабутнє враження. Олексій Смолка, виконавець головної ролі у новому комедійному серіалі «Субота», прем’єра якого відбудеться на телеканалі «1+1» сьогодні о 21:00, поділився улюбленими рецептами для романтичної вечері, адже сам дуже любить готувати і випробував всі рецепти на собі. Тому ми впевнені, що у наших читачів також вийде здивувати свою кохану смачненими стравами.

СУП ТОМ-ЯМ

Фото: rasamalaysia.com

Інгредієнти:

Очищені креветки - 250 г

Гриби - 50 кг

Часник - 2 зубчики

Цибуля - 1 головка

Свіже корінь імбиру - за смаком

Лимонна цедра - 1 шт.

Курячий бульйон 0,5 л

Перець чілі - 1 шт.

Кокосове молоко - 100 мл

Цукор - 0,5 ст/л

Рослинна олія - 2 ст/л

Лимонний сік - 1 ст/л

Приготування:

  1. Часник і цибулю очистити та дрібно нарізати. Перець нарізати кільцями. Розігріти на пательні на рослинній олії і по черзі обсмажити часник, цибулю і перець. Потім все перемішати, подрібнити блендером і підрум'янити на тій же пательні.
  2. Цедру лимона та імбирний корінь натерти. Додати в масу разом із лимонним соком і цукром. Злегка обсмажити і зняти з вогню.
  3. Гриби почистити і нарізати. У великій каструлі довести до кипіння бульйон, додати кокосове молоко або вершки і 3 столові ложки отриманої пасти. Варити 2 хвилини на середньому вогні.
  4. Викласти в суп гриби і креветки і варити ще 5 хвилин. Прикрасити зеленню.

КУРКА КУНГ-ПАО

Фото: rasamalaysia.com

Інгредієнти:

Куряче філе -  2 шт.

Фісташки - ½ ст/л

Рибний соус - 1,5 ст/л

Морква - 0,5 штука

Кунжутна олія -  ½ ч/л

Пшеничне борошно - 0,5 ч/л

Соєвий соус - 0,5 ч/л

Цукор - 0,5 ст/л

Селера - 0,5 пучка

Соус чілі з часником - 0,5 ч/л

Сіль за смаком

Перець чорний мелений

Приготування:

1. Порізати куряче філе шматочками і посипати борошном, завдяки якому соус надалі стане темнішим і густішим. Посолити. Додати соєвий соус. Дати час курці злегка замаринуватися.

2. Обсмажити горіхи. Це може бути арахіс або фісташки. Коли горіхи готові, зняти їх із пательні та викласти у неї курку. Як тільки курка підсмажиться, викласти її на тарілку.

3. Смажити дрібно нарізану моркву. Потім додати нарізані листя селери. Просмажити все на сильному вогні.

4. Повернути курку на пательню і все змішати. Те ж саме зробити з фісташками. Додати рибний соус, трохи цукру, кунжутної олії, часникового соусу чілі. Залишити на плиті ще на кілька хвилин.

ШТРУДЕЛЬ ІЗ ГРУШАМИ

Фото: loveandcook.net.ua

Інгредієнти:

Груша - 5 плодів

Борошно - 2.5 склянки

Сливи - 5 плодів

Сіль - 1/3 ч/л

Яйця - 1 шт.

Рослинна олія - 2 ч/л

Тепла вода - 3/4 склянки

Приготування:

  1. Для приготування тіста потрібно: 2.5 склянки борошна, 1/3 чайної ложки солі змішати і просіяти разом для насичення киснем тіста. Яйце і рослинну олію в кількості 2 чайні ложки збийти. Додайти борошно, потім воду і замісити тісто. Процес замішування тіста у вас повинен тривати приблизно 5 хв., в результаті тісто вийде дуже приємним: липким, але водночас не буде приставати до рук. Секрет: для гарної еластичності тісто потрібно вдарити об стіл майже 100 разів. Далі, залишити на 30 хвилин для відпочинку.
  2. Груші очистити від шкірки і серединок. Зі слив видалити кісточки. Порізати фрукти невеликими шматочками. Цукор змішати з корицею і мускатним горіхом.
  3. Тісто потрібно розтягнути до стану, коли крізь нього буде видно рядки з газети або книги. Поділити тісто на дві частини. На присипаний борошном рушник розгорнути тісто качалкою, а потім витягнути, намагаючись не розірвати.
  4. Шар тіста потрібно змастити вершковим маслом і розкласти на нього фрукти. Посипати цукром і, взявши за край рушник, загорнути штрудель. Верх необхідно змастити топленим маслом і випікати за 180°С, до готовності.

Дивіться прем’єру серіалу «Субота» з Олексієм Смолкою в головній ролі, з 25 вересня з понеділка по четвер на телеканалі «1+1».