7 найкращих кінострічок про жіночу дружбу

Ці фільми якнайкраще демонструють справжню жіночу дружбу – загадкову, але навіки міцну.

У наш час соціальних мереж і хронічної нестачі часу важко підтримувати дружбу роками. У Міжнароджний день дружби ми дібрали фільми і серіали, які доводять, що вірні подруги, їхня любов і підтримка, часом важливіша від усіх інших справ і зацікавлень.

Друзі, 1994-2004

Цей серіал про дружбу в цілому, однак нам хочеться виділити лінію стосунків між Монікою, Рейчел і Фібі. Вони разом розважаються, живуть, але водночас вміють одна одну і чути, і критикувати. Коли ви вмієте прощати і любити - вашій дружбі з подругами нічого не загрожує.

Loading...

Френсіс Ха, 2012

Чудовий добрий фільм про безтурботної дівчину Френсіс, яка все рідше і рідше бачить свою подругу Софію - після того, як в останньої з'явився бойфренд. Проте, коли у Френсіс починають руйнуватися всі сфери життя, саме стосунки з Софією допомагають їй відновитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 фільмів, які повернуть літній настрій

Loading...

Тельма і Луїза, 1991

Залишити все і поїхати - саме це зробили дві подруги. Луїза працює в кафе офіціанткою і не бачить у своєму майбутньому нічого світлого. Тельма одружена з владним грубим чоловіком, який примушує її сидіти вдома. Подруги вирушають на відпочинок, але він зрештою обертається несподіваними і не завжди безпечними пригодами.

Loading...

Сталеві магнолії, 1989

Історія дружби шести жінок різного віку з провінційного містечка. Найсильнішу (і, зрозуміло, найкрасивішу) подругу, яка підтримує інших, вчить не сумувати і по суті «витягує» цю дружбу роками, грає Джулія Робертс. За цю роль акторка була номінована на Оскар.

Кадр із фільму

 

Секс у великому місті, 1998-2004

Легендарні героїні серіалу залишалися подругами, не зважаючи на перипетії в особистому житті кожної з них. Цих жінок пов'язують не тільки відверті розмови про секс, але і підтримка, вміння вислухати і прагнення допомогти. Чого в цих стосунках точно немає - так це заздрості. Всім би так!

Loading...

Прислуга, 2011

Події фільму переносять нас у штат Міссісіпі на півдні Америки, в 60-ті, коли тільки-тільки зароджується боротьба чорношкірих за громадянські права. У кожному будинку у кожної жінки є служниця, чорношкіра - ця жінка готує, прибирає, пере, допомагає з дітьми, але при цьому постійно терпить приниження. Кожна служниця шукає розраду в спілкуванні з іншими «колегами по нещастю». Дружба цих жінок, іронія з якою вони дивляться на власні долі, мудрість і самовладання захоплюють.

Loading...

Велика маленька брехня, 2017

Міні-серіал розповідає про дружбу між мамами дітей, які ходять в одну престижну школу в Каліфорнії. У всіх жінок різні долі, проблеми та різні погляди на світ, але це не заважає їм об'єднатися і підтримувати одна одну. У серіалі блискавично грають Ніколь Кідман і Різ Візерспун. Це один із найкращих серіалів останнього часу.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фільмів з Ніколь Кідман, за які ми її любимо

Більше новин