10 фільмів з Ніколь Кідман, за які ми її любимо

Ці захопливі кінофільми зайвий раз нагадають, за що ми любимо видатну акторку.

Поділитися:

Нещодавно одна з найяскравіших та найбільш високооплачуваних кінодів Голлівуду відсвяткувала свій День народження. Серед отриманих нею нагород – премія «Оскар» 2003 року та премії «Золотий глобус» 1996, 2002 та 2003 років. 

Ми цінуємо актрису за її харизматичність та незгасну любов до своєї професії. Щеб пак! Адже, переглядаючи більшість фільмів за її участі, мимоволі ловиш себе на думці: «Кідман не грає, Кідман перевтілюється!»

До вашої уваги – підбірка найкращих на нашу думку кіноробіт учорашньої іменинниці, кожна з яких демонструє її великий талант та шалену енергетику.

1. ЗА ЩО ВАРТО ПОМЕРТИ / To Die For (1995)

Перші ролі австралійської актриси в Голлівуді – це протяжні драми з важкими діалогами. У фільмі Гаса Ван Сента Кідман показує, що грати виключно ролі солодких безхарактерних пустушок – не її доля. Ніколь дісталася роль дівчини, одержимої кар'єрою на телебаченні, і готової зробити все (буквально все) можливе, щоб досягнути своєї мети. За цю роботу Кідман отримала свій перший Золотий глобус.


2. БЕТМЕН НАЗАВЖДИ / Batman Forever (1995)

Немає, напевно, більш «залізобетонного» способу увійти в поп-культуру, ніж знятися в супергеройському блокбастері. Про вражаючу акторську роботу тут говорити не доводиться. Втім, Кідман будь-який фільм робить більш привабливим – нехай навіть і у ролі гарненького психіатра, до якої приходить Бетмен у пошуках відповіді на питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів Тарантіно, які люблять жінки

З. ШИРОКО ЗАПЛЮЩЕНИМИ ОЧИМА / Eyes Wide Shut (1999)

Легендарний трилер Стенлі Кубрика в багатьох розуміннях став «останнім». Це останній фільм великого режисера і останній спільний фільм для подружньої пари Ніколь Кідман / Том Круз, які незабаром після його прем'єри розійшлися назавжди. Кідман грає дружину успішного доктора, який, одного разу потрапивши на таємничу оргію, починає вголос аналізувати їхні стосунки, рефлексувати, і, зрозуміло, все псувати.

4. МУЛЕН РУЖ! / Moulin Rouge! (2001)
У мюзиклі База Лурмана, який номінувався на цілих вісім Оскарів і забрав два (за звук і костюми), Кідман зіграла актрису відомого паризького кабаре і куртизанку, закохану в бідного поета (Юен Макгрегор). Всі вокальні партії актори виконали самостійно – виявилося, Кідман ще й співає!


5. ГОДИННИКИ / Hours (2002) 
Драма про долю трьох жінок, які жили в різний час (одна з них – Кідман, в ролі письменниці Вірджинії Вулф) принесла Ніколь довгоочікуваний Оскар. Один із кращих інтелектуальних фільмів у історії кіно. Ну і – зайвий привід попліткувати на тему: щоб хорошій актрисі дали Оскар, потрібно її трішки спотворити (у фільмі Кідман злегка видозмінили ніс – що зробило її зовсім невпізнанною).

6. ДОГВІЛЛЬ/ Dogville (2003)

Час для спірного кіно. Кідман взялася за складну роль у драмі Ларса фон Трієра, незвичайній тим, що у фільмі майже повністю відсутні декорації. Кордони просторів (будинків, кімнат, вулиць) позначені умовно, на підлозі знімального павільйону. Треба віддати Кідман належне – вона дуже-дуже смілива актриса.

7. ХУТРО / Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006)
Ще один неочевидний фільм на творчому шляху цієї ідеальної красуні – біографічна драма. Тут Кідман грає легендарного фотографа, Діану Арбюс, одну з центральний фігур в історії американської документальної фотографії. Фільм розповідає про перші кроки Арбюс як фотографа і про складне знайомство, яке змінило все її життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найкращих фільмів про дружбу


8. ПРИНЦЕСА МОНАКО / Grace of Monaco (2014 року)
Кідман грає Грейс Келлі – фільм бездоганно гарний, і кожен стоп-кадр виглядає як розворот глянцевого журналу. І, хоча Кідман дуже старається показати, наскільки складно з актрис потрапити в аристократичні кола та бути багатою відомою дружиною багатого відомого чоловіка – їй не дуже віриться. 

9. ФАТАЛЬНА СПОКУСА / The Beguilded (2017) 
Рімейк відомого американського фільму 1970-х, знятий Софією Копполою, що цьогоріч виборов у Каннах приз за кращу режисуру. Часи американської громадянської війни. Поранений солдат-янкі потрапляє в пансіон шляхетних дівчат – точніше, його рятує одна з вихованиць закладу. Жінки починають доглядати за солдатом – і, звичайно, одна за одною закохуються в нього. Кідман, власне, грає, головну в цьому пансіоні.

10. ВЕЛИКА МАЛЕНЬКА БРЕХНЯ / Big Little Lies (2017)
Один із найкращих серіалів про жінок. Ніколь Кідман грає колись успішного адвоката, а нині –  домогосподарку, що застрягла в неприємних відносинах з багатим, красивим чоловіком і ніяк не може знайти спокій. Незважаючи на те, що всі жіночі акторські роботи в цьому серіалі гідні, саме Кідман виступає його справжньою окрасою.