Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: Поради дієтолога

Експерт Галина Незговорова розповіла, як найкраще зберегти літні ягоди, щоб порадувати себе під час холодів.

Для багатьох наразі актуальне питання, як найліпше зберегти «частинку літа», адже смачними ягодами хочеться ласувати якомога довше, особливо взимку. Постійний експерт «Сніданку з 1+1» Галина Незговорова переконана, що від загальноприйнятої консервації варто відмовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди в несолодких стравах: 3 несподівані рецепти від Валентини Хамайко

«Я категорично проти консервованих продуктів, до яких нас привчали з дитинства батьки та бабусі, через відсутність різноманіття свіжих фруктів та ягід упродовж року, як у теперішній час. На жаль, термічна обробка знищує більшість корисних речовин, а додавання величезної кількості цукру взагалі робить такі продукти шкідливими для здоров’ я та підвищує ризик розвитку цукрового діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ожиріння, тощо», - запевняє Галина Незговорова.

Найкраще - все, що можливо, заморожуйте! А в літній сезон намагайтесь якомога більше насичувати себе вітамінами та мінералами зі свіжих продуктів харчування, – наголошує дієтолог.

Любителям варення ліпше віддати перевагу перетертим із цукром ягодам (малині, смородині, кизилу, калині, обліписі). Таку смакоту можна зберігати у холодильнику та насолоджуватися нею восени та взимку.

Дієтолог наголошує, що вживати перетерті з цукром ягоди в холодну пору року варто в невеликій кількості та за умов відсутності інших солодощів у раціоні харчування, особливо особам з надмірною вагою.

РЕЦЕПТ МАЛИНИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

_

Інгредієнти:

1 кг малини

2 кг цукру

Приготування:

1. Перебрати малину (пошкоджені ягоди, з пліснявою – викинути).

2. Скласти ягоди в скляний посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 3 години. За цей час малина має пустити сік, а цукор розчинитися.

3. Опісля добре перетерти ягоди з цукром.

4. Обдати окропом банки, викласти в них перетерту малину з цукром.

5. Закрити банки пластмасовими кришками.

6. Зберігати ягідну смакоту тільки у холодильнику.

РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг обліпихи

2 кг цукру

Приготування:

1. Помити та висушити ягоди обліпихи.

2. Подрібнити ягоди за допомогою блендера.

3. Додати цукру, добре перемішати.

4. Обдати окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.

5. Зберігати у холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів неймовірної випічки з ягодами

Більше новин