Випічка – справа нелегка. Та будь-які сумніви щодо того братися за неї чи ні, розвіє нестримне бажання вразити себе і близьких чимось смачним. Тим паче, з такими цінними підказками у приготуванні смаколиків, опанувати мистецтво випічки буде куди легше. 

ШТРУДЕЛЬ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Борошно – 240 г

Вода – 8 ст. л.

Олія – 40 мл

Сіль – ¼ ч. л.

Себе та своїх близьких можете здивувати найпопулярнішим десертом у світі – штруделем. Для цього тісто замішуємо з борошна, води, олії, додавши солі. Потім воно має «перепочити» впродовж години.

А ось полуницю для начинки краще трохи висушити. Також штрудель можна наповнити бананами і родзинками.

Випікаємо смакоту за 180°С упродовж 25-30 хв.

ЧИТАТЙЕ ТАКОЖ: Рік несмачної полуниці: 5 варіантів страв, які допоможуть їй «перемогти»

ПЕЧИВО З ЖУРАВЛИНОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПЕЧИВА

Борошно – 300 г

Цукор – 130 г

Вершкове масло – 150 г

Вершки – 100 мл

Жовток – 4 шт.

Журавлина – 100 г

Розпушувач – 1 ч. л.

Таке смачне та поживне печиво можна брати з собою на роботу, в гості та й просто смакувати ним вдома з духмяним чаєм або кавою.

Тісто має бути крихким. Замісивши його, додаємо ягоди журавлини. Далі змішуємо жовтки яєць із жирними вершками – до цієї суміші перекладаємо тісто. Робимо з тіста ковбаску, яку загортаємо в харчову плівку. Кладемо її «відпочивати» в холодильник на 30 хв. Опісля нарізаємо ковбаску на шматочки товщиною приблизно 1 см. Запікаємо за температури 190°С упродовж 25 хв.

Я дуже люблю розмаїття смаків, особливо в десертах. У цьому печиві ароматне, мигдалеве, солодке тісто і кислинка від журавлини – усе збалансовано та смачно, – ділиться враженнями ведучий Руслан Сенічкін.

 

ТОРТ ІЗ ВИНОГРАДОМ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТОРТА

Виноград – 200 г

Вершки – 500 мл

Цукор – 200 г

Яйце – 6 шт

Лимонний сік – 3 ст. л.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Борошно – 200 г

Цукор – 4 ст. л.

Яйце – 1 шт.

Вершкове масло – 100 г

Тісто викладаємо у форму та ставимо випікатися за температури 180°С упродовж 5-7 хв.

Начинку готуємо з жирних вершків, 6-ти яєць і склянки цукру. Смак збалансовуємо за допомогою лимонного фрешу з половинки цитрусу. Також додаємо натерту цедру лимона. Далі виливаємо частину суміші у форму з тістом та випікаємо за температури 150°С упродовж 45 хв.

Опісля заливаємо решту начинки та знову ставимо у піч на 45 хв. Охолоджуємо десерт і прикрашаємо соковитим виноградом без кісточок.

ЧІЗКЕЙК ІЗ БРАУНІ ТА ПОЛУНИЦЕЮ

Тільки уявіть собі: насичений смак шоколадного брауні, прошарок сиру та ароматна полуниця. Подробицями рецепту від Валентини Хамайко ми ділилися раніше: тож переходьте за посиланням або дивіться апетитне відео. Принагідно нагадуємо інгредієнти цієї смакоти.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БРАУНІ

90 г – чорного шоколаду

1 – яйце

60 г – масла

2 ст. л. – цукру

1 ст. л. – борошна

1 ст. л. – мигдалевого борошна

дрібка – солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ

1 кг – сиру

5 – яєць

¾ скл. – цукру

½ – лимона, сік

1 – гілочка листя зеленого базиліку

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИКРАСИ

0,5 кг полуниці

1 пачка желе

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди в несолодких стравах: 3 несподівані рецепти від Валентини Хамайко

СМОРОДИНОВИЙ ПИРІГ

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Масло – 100 г

Борошно – 200 г

Цукор – 50 г

Жовтки – 3 шт.

Дрібка солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ

Смородина 300 г

Цукор – 150 г

Крохмаль – 1 ч.л.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ МЕРЕНГИ

Білки – 3

Цукор – 175 г

Вода – 70 г

Лимонний сік або трошки лимонної кислоти – 1-2 ч.л.

Тісто варто поставити в холодильник, щоби прохолонуло, а тим часом варимо начинку зі смородини, цукру та крохмалю на невеликому вогні.

Спершу тісто випікаємо за температури 200°С упродовж 10 хв (при цьому поверх нього має бути пергамент і зерно), а потім допікаємо до повної готовності за температури 180°С. Так тісто матиме гарний золотавий колір.

Останній етап приготування – заливаємо тісто смородиновою начинкою, прикрашаємо приготованою меренгою та випікаємо все 10-ть хв за температури 180°С.