З нагоди прем’єри пригодницької драми Сувенір з Одеси відомий український ресторатор Сава Лібкін представив особливий десерт - торт «Фонтан». Як приготувати унікальний одеський десерт - читайте далі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Сова «спіймав» кулю на знімальному майданчику
ТОРТ СУВЕНІР З ОДЕСИ
Інгредієнти для начинки №1:
чорнослив - 30 г
курага - 70 г
абрикосовий джем - 120 г
лимонний сік - 20 мл
цедра лимону - 1 ст. л.
желатин - 4 г
Інгредієнти для начинки №2:
вершки 30% - 220 г
вершкове масло - 110 г
білий шоколад - 220 г
коньяк - 20 мл
апельсиновий сік - 1 ст. л.
апельсинова цедра - 1 ст. л.
Інгредієнти для сиропу:
вода - 300 мл
цукор - 160 г
коньяк - 60 мл
Інгредієнти для бісквіту:
цукор - 150 г
яйце - 6 шт.
борошно - 150 г
Приготування начинки №1:
Loading...
1. Замочити на ніч чорнослив та курагу.
2. Подрібнити сухофрукти. Помістити в каструрю і додати абрикосового джему.
3. Додати лимонний сік і цедру. Перемішати суміш блендером до появи однорідної маси.
4. Замочити желатин у воді. Почати нагрівати суміш із сухофруктів і додати желатин. Ретельно перемішати.
Приготування начинки №2:
Loading...
1. Змішати в каструлі вершки та вершкове масло. Довести до кипіння.
2. Додати білого шоколаду, коньяку, апельсинового соку та апельсинової цедри.
3. Залишити в холодильнику на 15 хв.
Приготування торту:
Loading...
1. Змочити коржі торта сиропом. Нанести білу начинку.
2. Покласти наступний корж, нанести сироп і начинку із сухофруктами.
3. Викласти 6 коржів. Верхній прикрасити топленим білим шоколадом.
4. Боки торта прикрасити білим кремом і тертим білим шоколадом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про серіал Сувенір з Одеси