З нагоди прем’єри пригодницької драми Сувенір з Одеси відомий український ресторатор Сава Лібкін представив особливий десерт - торт «Фонтан». Як приготувати унікальний одеський десерт - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Сова «спіймав» кулю на знімальному майданчику

ТОРТ СУВЕНІР З ОДЕСИ 

Інгредієнти для начинки №1:

чорнослив - 30 г

курага - 70 г

абрикосовий джем - 120 г

лимонний сік - 20 мл

цедра лимону - 1 ст. л. 

желатин - 4 г

Інгредієнти для начинки №2:

вершки 30% - 220 г

вершкове масло - 110 г

білий шоколад - 220 г

коньяк - 20 мл

апельсиновий сік - 1 ст. л.

апельсинова цедра - 1 ст. л. 

Інгредієнти для сиропу:

вода - 300 мл

цукор - 160 г

коньяк - 60 мл

Інгредієнти для бісквіту:

цукор - 150 г

яйце - 6 шт.

борошно - 150 г

Приготування начинки №1:

1. Замочити на ніч чорнослив та курагу. 

2. Подрібнити сухофрукти. Помістити в каструрю і додати абрикосового джему. 

3. Додати лимонний сік і цедру. Перемішати суміш блендером до появи однорідної маси. 

4. Замочити желатин у воді. Почати нагрівати суміш із сухофруктів і додати желатин. Ретельно перемішати. 

Приготування начинки №2:

1. Змішати в каструлі вершки та вершкове масло. Довести до кипіння. 

2. Додати білого шоколаду, коньяку, апельсинового соку та апельсинової цедри. 

3. Залишити в холодильнику на 15 хв. 

Приготування торту

1. Змочити коржі торта сиропом. Нанести білу начинку. 

2. Покласти наступний корж, нанести сироп і начинку із сухофруктами. 

3. Викласти 6 коржів. Верхній прикрасити топленим білим шоколадом. 

4. Боки торта прикрасити білим кремом і тертим білим шоколадом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про серіал Сувенір з Одеси