Коли спаде спека та де в Україні пройдуть дощі: метеорологи дали прогноз

Метеорологи повідомили, коли в Україні спаде спека та в яких областях

На розжарених високими температурами плитах смажать яєчню, а всередині салоні автомобілів починаються плавитись панелі приладів. Надзвичайна спека в Україні продовжує тривати та набирати обертів. Про те чи довго будуть триматись такі високі температури розповіли у сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Спека продовжується

Прогнози синоптиків поки однозначні — Україна наближається до пікових днів цього літа. За їх словами подекуди стовпчики термометра сягнуть позначки у +42° за Цельсієм. Це можна буде спостерігати вже найближчими днями. Дні пікових температур будуть тривати до 16 липня.

На вихідних в Україні опадів також не передбачається, винятком можуть стати західні території, де місцями можливі короткочасні грозові дощі. 

Коли чекати на зниження температури

Водночас з цим синоптики повідомляють про те, що вже незабаром нас може очікувати поступове послаблення спеки. Його прогнозують аж після 20 липня. За їх словами південь України втримуватиме розпечене повітря з надзвичайною спекою найдовше. 

Як дізнатись правильну температуру

Часто температура повітря, яку повідомляє нам метеорологічна станція відрізняється від показників, які ми можемо бачити в себе на термометрі. Згідно з міжнародними стандартами, вимірювання температури проводять на метеомайданчику з висотою 2 м від поверхні землі, де вплив нагріву на ґрунт чи будівлі мінімальний.

Одною з основних причин відмінності температури у синоптиків і у позначці, яку ми бачимо на термометрі — це умови вимірювання. Термометри, що розміщені в різних місцях, можуть піддаватися різним впливам. Наприклад, вплив прямих сонячних променів або нагріву від будівель може призвести до різниці в показниках.

Простими словами, температура розпеченого скла домашнього термометра чи вплив розжареного підвіконня на місце, де висить чи стоїть градусник — це не температура повітря. 

Раніше ми писали про те, як захиститися від аномальної спеки. Читайте про це на 1plus1.ua.

Loading...

Більше новин