Україну накриє сильна магнітна буря та аномальна спека: чи довго це триватиме і як захиститися

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Україну накриє не тільки сильна магнітна буря, а й довготривала спека: як захиститися

Поділитися:

У липні Україну накриє не тільки сильна магнітна буря, а й довготривала спека. Тож прохолоду та помірні температури українцям очікувати за прогнозами синоптиків поки не варто. Про те, як можна врятуватись від високих температур дізнавались у сюжеті Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі 1+1 Україна.

Як врятуватись від спеки

Вже на початку наступного тижня стовпчики термометрів у східних та південних областях сягатимуть 40, а інколи 41 градусу. Та це не означає, що високі температури оминуть інші регіони України. Спека буде збережеться практично весь наступний тиждень до того ж розшириться і перелік областей, куди вона повернеться. 

Спекотні дні можуть стати ще тим викликом для людей, які важко їх переносять. Тому для більшості пріоритетною справою в ці дні є, насамперед — врятуватись від їх пекельного впливу. Дехто навіть поділився своїми методами, як краще це можна зробити.

Якщо є можливість, то ходити часто в холодний душ десь купатися, — радить психологиня Тетяна. 

У мене обов'язково в холодильнику є кубики з льодом, постійно це і звичайна вода з лимоном, —  розповідає працівниця банку Тетяна. 

Стараюсь бути на вулиці там, де є кондиціонер або десь при холодному місці де є озеро або річка, — зазначає філологиня Анастасія. 

Проте також не варто і забувати про основні правила:

  • Спробуйте при нагоді розпланувати справи на ранок або вечір. Найспекотніші години дня — з 11:00 до 16:00. За можливості, перенесіть фізичну активність, роботу на вулиці та інші справи, які не термінові.
  • Пийте багато рідини протягом дня. Навіть якщо ви не відчуваєте спрагу, пийте воду регулярно, щоб підтримувати водний баланс в організмі.
  • Уникайте кофеїну та алкоголю. Ці напої зневоднюють організм, тому їх краще обмежити в спекотну погоду.
  • Носіть вільний, легкий одяг світлих кольорів. Темні кольори поглинають більше тепла, тому краще їх уникати. Одяг з натуральних тканин, таких як бавовна та льон, краще пропускає повітря, ніж синтетика.

Та не забувайте при поганому самопочутті через спеку відразу звернутися до лікаря, адже є велика ймовірність отримати сонячний удар.

Вплив магнітної бурі

Метеозалежним людям також варто бути обережними упродовж цього місяця. Магнітна буря зберігатиме свою потужність з 5 по 10 липня. Після цього вона перейде у більш слабку фазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли магнітні бурі у липні 2024: небезпечні для самопочуття дні

Хоча й більшість людей й не відчуває прямого впливу магнітної бурі, дехто все ж скаржиться на погіршення стану свого здоров'я та самопочуття. Тому, щоб полегшити цей період, вам стануть у пригоді декілька порад.

  • Намагайтесь знизити рівень стресу. Уникайте конфліктних ситуацій, медитуйте, займайтеся йогою або іншими практиками релаксації.
  • Більше гуляйте на свіжому повітрі. Фізична активність на свіжому повітрі сприяє кращому самопочуттю.
  • Вживайте більше продуктів, багатих на калій і магній. Це можуть бути — банани, картопля, горіхи, бобові.
  • Не забувайте приймайте препарати, які вам рекомендував лікар. Якщо ви страждаєте на хронічні захворювання, можливо, вам буде потрібно приймати додаткові ліки під час магнітної бурі.

Позаяк вплив магнітної бурі відчувають не всі, більшість сумнівається в реальності її існування. Раніше ми писали про те, чи дійсно магнітна буря впливає на самопочуття. Читай про це на сайті 1plus1.
 

Новини по темі